Lokalavis overtar naboen - Bø blad kjøper Kanalen

Ny konstellasjon i avisfylket Telemark.

Publisert Sist oppdatert

 - Bø Blad AS og Kanalen AS har undertegnet en intensjonsavtale som innebærer at Bø Blad AS kjøper 100 prosent av aksjene i Kanalen AS fra Tor Espen Simonsen. Den endelige avtalen undertegnes av partene 1. desember, med forbehold om godkjenning i Bø blads generalforsamling, opplyser partene i en pressemelding torsdag morgen.

Eierskiftet skjer etter planen 1. januar 2017. De to lokalavisene fortsetter som før, under felles eierskap.


Det er altså lokalavisa Bø blad i Telemark som kjøper lokalavisa i nabokommunen, Nome.

Kanalen AS vil holde frem som en selvstendig virksomhet og utgiver av den uavhengige lokalavisen Kanalen, med Nome som nedslagsfelt for det redaksjonelle innholdet.
Tor Espen Simonsen fortsetter som daglig leder og ansvarlig redaktør for Kanalen.

Det samme gjelder Hilde Eika Nesje, som fortsetter som daglig leder og ansvarlig redaktør i Bø blad.

- Vil styrke begge avisene

Bø-avisa eies av lokale aksjonærer, inkludert kommunen. Styreleder i Bø blad AS, Eivind Eckbo, mener kjøpet vil styrke lokalmediene:


– Medieverdenen er i stadig endring, med konsekvenser og utfordringer også for lokale aviser som Bø blad og Kanalen. Kjøpet av Kanalen vil styrke begge avisene.

Den «oppkjøpte» avisa er enig i det:


– Den nye eierstrukturen bidrar sterkt til å trygge fremtiden for en lokalavis i Nome, noe som ikke er en selvfølge i dagens medieverden. Samtidig har vi stor tro på at eierskiftet styrker utviklingen av Kanalen som lokalavis for Nome og som annonseplattform for våre kunder, sier daglig leder og redaktør i Kanalen, Tor Espen Simonsen.

Avisa Kanalen ble etablert av lokale krefter i 2001 og markerer 15-årsjubileum i år.

I 2003 kom Varden og Orkla inn som eiere av avisa. Sammen med Nome Investeringsselskap AS kjøpte tidligere daglig leder Britt Eriksen og Tor Espen Simonsen avisen tilbake fra Varden i 2012.

I 2015 kjøpte Simonsen ut de to andre eierne.


Og nå selges altså hele avisa til Bø blad AS.

Bø blad feirer i år 30 år, og ble etablert av Arne Kielland i 1986 som aksjeselskap. Avisa har noen få store aksjeeiere, samt en rekke lokale småaksjonærer.

Kielland satt som redaktør til 2003, da Tone Anne Ødegård overtok redaktørstolen. Siden 2006 har Hilde Eika Nesje vært redaktør og daglig leder for lokalavisen i Bø.

Begge avisene kommer ut en gang i uka, og vokser:

Kanalen har opplevd opplagsøkning hvert år siden 2012 og ble opplagsvinner i Telemark i 2015. Bekreftet opplag ligger på 1959 aviser per uke (2015).

Bø blad har også opplevd sterk fremgang de siste årene, og ble opplagsvinner i Telemark både i 2012 og 2013. Bekreftet opplag ligger i dag på 2542 aviser per uke (2015).

Powered by Labrador CMS