Mikael Holter blir finansjournalist i Dagens Næringsliv.
Mikael Holter blir finansjournalist i Dagens Næringsliv.

Dagens Næringsliv rekrutterer fra Bloomberg Norge: Ansetter Mikael Holter (40) som finansjournalist

–  Å få være med på å sette dagsorden i landets beste avis på finans, økonomi og politikk, var en mulighet jeg bare måtte gripe. 

Publisert

Dagens Næringsliv styrker finansjournalistikken med ansettelsen av Bloombergs byråsjef i Norge, Mikael Holter (40). 

– Etter å ha dekket det norske nyhetsbildet for en internasjonal medieorganisasjon i over åtte år, ønsket jeg et nytt perspektiv på arbeidet mitt. For en norsk finansjournalist er DN gullstandarden. Å få være med på å sette dagsorden i landets beste avis på finans, økonomi og politikk, var en mulighet jeg bare måtte gripe. Jeg gleder meg enormt til å ta fatt på den nye jobben, sier Holter.

Janne Johannessen, redaktør for nyhet og dagsorden i DN, sier at Holter passer perfekt inn i avisen, der han blant annet vil dekke finans og olje.

– Konkurransen innen økonominyheter i Norge er tøff, men i all ubeskjedenhet er det få andre redaksjoner som hevder seg i alle sjangre – fra livedekning til dokumentar. DNs store styrke er at vi topper laget med reportere som virkelig forstår hva som skjer, og som kan ta med leserne på innsiden av begivenhetene. Mikael er uten tvil en av dem, sier Johannessen.

 Hun viser til at DN blant annet har satt dagsorden og vært nyhetsledende både i avsløringen av Equinors milliardsluk i USA og i dramaet rundt ansettelsen av Nicolai Tangen som oljefondssjef.

 – Mikael har i en årrekke skrevet for verdens mest kravstore brukere av finansnyheter – der mange av dem investerer store penger basert på nyhetene. Han er vant til å jobbe både raskt og i dybden, sier Janne Johannessen.

 Amerikanske Bloomberg er en helt sentral aktør i den internasjonale finansbransjen, i kraft av å være leverandør av både markedsdata og økonominyheter fra hele verden.

– Jeg er veldig takknemlig for tiden i Bloomberg, der jeg har jobbet med flotte mennesker, lært mye og fått både tillit og ansvar. Det er en bedrift med en unik posisjon i internasjonal finans, og erfaringen herfra vil jeg dra stor nytte av videre, sier Mikael Holter.

Holter har i tillegg til Bloomberg også bakgrunn fra nyhetsbyrået Reuters i Oslo samt Agence France-Presse (AFP) og Associated Press (AP) i Paris. Han har tidligere arbeidet for en rekke norske medier, deriblant DN.no.

Powered by Labrador CMS