Adresseavisen og Polaris Media sine lokaler i Trondheim sentrum.

Schibsted-eier Blommenholm Industrier kjøper aksjer for 142,5 millioner kroner i Polaris Media

Kjøpet ble kunngjort i en børsmelding fra Polaris Media fredag ettermiddag. – – Jeg er ikke overrasket over at noen vil investere i Polaris Media da aksjekursen har økt en god del, sier konsernsjef Per Axel Koch.

Publisert Sist oppdatert

Blommenholm Industrier AS, kontrollert av Stiftelsen Tinius, har gjort et betydelig oppkjøp i Polaris Media ASA, verdt 142,5 millioner kroner.

Transaksjonen ble meldt til Oslo Børs fredag ettermiddag. Blommenholm Industrier kjøpte 1,9 millioner aksjer til en pris av 75 kroner per aksje, ifølge børsmeldingen.

– Jeg er ikke overrasket over at noen vil investere i Polaris Media da aksjekursen har økt en god del. Det bekrefter overfor oss at markedet anser oss som et interessant selskap. Schibsted har vært en god eier hos oss i mange år og er samtidig en god samarbeidspartner, sier konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media til Medier24.

Selgeren av aksjene er ikke kjent, men M24 erfarer at det er et fond som selger seg ut - og megleren av aksjeposten har vært  finanskonsernet SEB.

Etter som Blommenholm Industrier tidligere i år inngikk en avtale om å overta Schibsteds medievirksomhet for 63 milliarder kroner, vil de gjennom Stiftelsen Tiniuis bli eneeier av aviser som VG, Aftenposten, Stavanger Aftenblad, BT, E24, Aftonbladet og Svenska Dagbladet, for å nevne noen.

Schibsted Media og Blommenholm Industrier har til sammen 33,3 prosent eierskap i Polaris Media og nærmer seg da negativ kontroll.

Det har ikke lyktes Medier24 å få en kommentar fra daglig leder Trond Berger i Blommenholm Industrier.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS