Metode- og etikkredaktør Gry Egenes i Dagens Næringsliv under Fortellingens kraft i Bergen 2021.

Blir dokumentar- og etikkredaktør i DN

Gry Egenes får ny rolle. 

Publisert Sist oppdatert

DNs gravedronning blir dokumentar- og etikkredaktør, og tar over redaktøransvaret for feature når to redaktørstillinger fusjoneres til én. Det skriver Dagens Næringsliv i en pressemelding. 

– Gry har en teft og arbeidskapasitet som aldri slutter å imponere. Jeg er veldig glad for at hun har takket ja til å ta over ledelsen av featureavdelingen i DN, sier sjefredaktør Janne Johannessen. 

Egenes blir redaktør for feature, dokumentar og etikk med et spesielt ansvar for å utvikle DNs undersøkende dokumentar-journalistikk. Hun overtar ansvaret for en samlet featureavdeling i DN.

– Nå samler vi DNs dyktige feature- og dokumentarjournalister i ett miljø. Noen av de store utfordringene i årene som kommer er å utnytte alle de mulighetene KI og digital historiefortelling byr på i denne journalistikken, sier Egenes.

De siste årene har Egenes vært metode- og etikkredaktør, samt stedfortredende sjefredaktør i landets tredje største abonnementsavis. Etter at featureredaktør Live Fedog Thorsen gikk til Aschehoug tidligere i år, har Egenes fungert også i den rollen. 

– Det har fungert så bra at vi fortsetter sånn. De siste årene har mange flere av DNs reportere levert dokumentar og fortellende journalistikk, noe som har vært et viktig løft for DN-journalistikken. Kombinasjonen av Marianne Johansen som nyhetsredaktør og Egenes som dokumentar- og etikkredaktør er kruttsterk og sikrer DNs dagsordensettende kraft, sier Johannessen. 

Egenes startet i DN i 1989 som finansjournalist og har i sin lange redaktørkarriere bygget opp feature- og gravemiljøet i DN. Hun har ledet 20 Skup-vinnende prosjekter og fikk i 2021 Oslo redaktørforenings hederspris. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS