Minerva får 1,3 millioner kroner i pressestøtte. Medietilsynet gir fem nye medier produksjonsstøtte

Bladet Vesterålen, Minerva, Setesdølen, Vestlandsnytt og Vesterålen Online får penger, melder tilsynet.

Publisert

Fem nye publikasjoner er kvalifisert for produksjonstilskudd i 2018, melder Medietilsynet. Det gjelder både nett- og papirbaserte aviser.

De fem som får støtte nå er:

  • Bladet Vesterålen blir utgitt av Bladet Vesterålen AS og er 100 prosent eid av konsernet Norvest AS. Avisa kommer ut i Sortland kommune og dekker Vesterålen, Lødingen og Kvæfjord. Avisa kommer ut fem dager i uka.
  • Minerva er en borgerlig avis som dekker politikk, ideer og kultur. Minerva omfatter en nettavis (minervanett.no.) og et magasin.Det er nettavisa som kvalifiserer til tilskudd.
  • Setesdølen er en avis som blir utgitt i Bygland i Aust-Agder. Avisa kommer ut to dager i uka og blir redigert på nynorsk.
  • Vestlandsnytt er en avis som blir utgitt i Møre og Romsdal. Avisa kommer ut to dager i uka og blir redigert på nynorsk.
  • Vesterålen Online er en regional nettavis for distriktet Vesterålen med kommunene Andøy, Bø, Hadsel, Øksnes og Sortland. Avisa dekker også til en viss grad Lødingen. 

Ordningen med produksjonstilskudd er rettet mot økonomisk vanskeligstilte medier og medier med små opplag. Ordningen er plattformnøytral og likestiller papiraviser og digitale publikasjoner, melder Medietilsynet.

Så mye kan de få

Avis Estimert støtte for 2018
Bladet Vesterålen 1 114 000
Minerva 1 343 318
Setesdølen 362 000
Vestlandsnytt 362 000
Vesterålen Online 1 142 544
Powered by Labrador CMS