Linn Kathrine Yttervik med Henningsvær i bakgrunnen. Foto: Privat

Sommerpraten

Årets flause? – Da vi omtalte en mann som død, men han levde i beste velgående

Redaktør Linn Kathrine Yttervik i Bladet i denne utgaven av sommepraten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I «sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. Neste kvinne ut er sjefredaktør Linn Kathrine Yttervik i Bladet. 

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår i 2019? 

– Det har vært et strålende halvår for vår del. Vi kom litt senere enn snittet i gang med pluss, men nå kan også vi spise kake og feire abonnementsøkning. 

– Hva er årets flause til nå?

– Det flaueste til nå var definitivt da vi omtalte en mann som avdød og det viste seg at han levde i beste velgående. Det var mer enn flaut. Ikke bra.

 Hvilken bransjeperson har inspirert deg i år?

– Det er så mange. Jeg blir utrolig inspirert av journalister som evner å fortelle gode historier på nye måter. Spesielt journalister som har vært i gamet en stund, men som bare fortsetter å trøkke på, som for eksempel Hans Petter Aas og Thomas Ergo i Stavanger Aftenblad. 

– Hva gjør du i sommer?

– Akkurat nå er jeg i Lofoten på trevarefestival. Magisk. Sommeren i år har vært Norge på sitt beste. Vi badet oss nordover langs E6 fra Stjørdal til Evenes. Det var genialt. 20 timer i shorts og bikini med stopp hver gang vi så en bra badeplass. Vi stoppet blant annet på Snåsa, badet i Namsen, Svenningvatnet på Trofors, i ei elv på Saltfjellet, på ei uendelig lang hvit strand nært Hamarøy og i Bogen. Det viste seg å være ekstremt mange bra badeplasser, men du kan ikke være kresen på temperaturen. Du må bare ta fart fra bilsetet og ikke tenke deg om før du er tilbake i bilen.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Leser nyheter og svarer stort sett på telefonen hvis det ringer. Sjekker lesertallene jevnt og trutt og tipser redaksjonen hvis jeg kommer over noe lurt.

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? (Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?)

– Jeg har vært sommervikar. Men husker ikke så mange tabber fra den tida, det betyr ikke at det ikke var noen. Jeg husker mange språklige kleine episoder fra den tiden jeg jobbet for VG i Paris. For eksempel da jeg ble intervjuet av belgisk TV på direkten om Kjetil rekdals egenskaper som trener da han jobbet i Liers. Jeg kunne ekstremt lite om Kjetil Rekdal og aner ikke hvordan jeg havnet i den situasjonen. Jeg dekket aldri sport. Mens jeg sto der og stotret og forsøkte å komme på noe lurt å si om rekdals trenerstil merket jeg at rekdal selv kom gående. Da ønsket jeg meg et annet sted. 

– Jeg har selvfølgelig også kommet hjem uten et ord på bånd. Blant annet etter et intervju med Lionel Richie – det eneste jeg hadde på bånd da jeg kom hjem etter et 25 minutter langt intervju var «hello». 

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Ha det gøy. Ikke tenk at det er midlertidig. Snakk gjerne med dem som har vært i faget en stund, men det er ikke alt du trenger å høre på. Men husk at det er ditt navn som står på saken, og at det du skriver alltid vil falle tilbake på deg.

Powered by Labrador CMS