Bjørn-Martin Brandett starter opp nytt lokalradiotilbud for lytterne i Gudbrandsdalen. Foto: HedmarksRadioene AS
Bjørn-Martin Brandett starter opp nytt lokalradiotilbud for lytterne i Gudbrandsdalen. Foto: HedmarksRadioene AS

Skal sende lokalradio på FM-nettet: Nå starter de opp et nytt tilbud i Gudbrandsdalen

- Vi ser et potensial i Gudbrandsdalen, og tror at folk også her er opptatt av nærstoffet og det helt lokale, sier daglig leder i HedmarksRadioene Bjørn-Martin Brandett.

Publisert

GudbrandsdalsRadioen og HedmarksRadioene AS har fått konsesjon til å lage radio på FM-nettet, og starter snart opp lokalradiodrift fra Sjoa til Lillehammer. Det står det i en pressemelding fra HedmarksRadioene. 

- I Hedmark driver vi lokal lokalradio i fem ulike områder, og i tillegg har vi to rene DAB-kanaler. Vi ser et potensial i Gudbrandsdalen, og tror at folk også her er opptatt av nærstoffet og det helt lokale. GudbrandsdalsRadioen skal være en lokal lokalradio for Gudbrandsdalen, og vi gleder oss stort til å komme i gang, sier daglig leder Bjørn-Martin Brandett, ifølge pressemeldingen. 

 

Har fått FM-konsesjon til 2022

HedmarksRadioene AS driver allerede sju lokale radiostasjoner i Hedmark, og har nå fått FM-konsesjon for kommunene Nord-Fron, Sør-Fron, Ringebu og Øyer. Fra før har selskapet også konsesjon til å drive DAB-nettet i Valdres og Gudbrandsdalen, ifølge pressemeldingen. 

Nå settes 10 FM-sendere i drift, som skal gi lyd i de gamle radioene til gudbrandsdølene. 

- Å bygge ut DAB er svært kostbart, og dette må gjøres trinnvis i Gudbrandsdalen. Nå starter vi med å få i drift FM som er langt rimeligere. FM-konsesjonen er foreløpig forlenget til 2022, og vi har stor tro på at FM vil leve videre også etter dette, sier Brandett.

 

- Det koster hverken lytterne eller staten ei krone

I pressemeldingen understreker han at dette ikke vil koste penger - verken for lytterne, kommunen eller staten. 

- Det koster hverken lytterne eller staten ei krone at vi sender på FM. Nettet kan ikke brukes til annet enn radio, og det vil være helt uforståelig om myndighetene tvinger oss av FM i 2022. Vi skal kjempe for å få fortsette på FM også etter 2022 i Gudbrandsdalen, sier Brandett.

Selskapet bak omsatte i 2017 for 9,2 millioner kroner og leverte et resultat etter skatt på 270.000 kroner, ifølge pressemeldingen. 

Powered by Labrador CMS