Bjørn Kristoffer Bore. Foto: Adrian Nielsen/Vårt Land
Bjørn Kristoffer Bore. Foto: Adrian Nielsen/Vårt Land

Bjørn Kristoffer Bore er ny sjefredaktør i Vårt Land: – Som barn krabba jeg rundt i bleier i redaksjonen

Bjørn Kristoffer Bore (49) er ansatt som ny sjefredaktør og administrerende direktør i Vårt Land - 35 år etter at faren hadde samme jobb.

Publisert

Bjørn Kristoffer Bore (49) er ansatt som ny sjefredaktør og administrerende direktør i Vårt Land. Han kommer fra stillingen som redaksjonssjef i Dagbladet Pluss og konstituert magasinredaktør i Dagbladet.

Til Medier24 sier Bore at det blir hardt å forlate Dagbladet etter 20 år. 

– Det er et godt team der, og det blir tungt å forlate dem, sier han.

Men han gleder seg likevel til å ta fatt på arbeidet i Vårt Land. 

– Konflikten tilbakelagt

Bore tar over etter Åshild Mathisen, som den 23. mars gikk av med umiddelbar virkning. Alf Gjøsund har vært konstituert i stillingen. 

– Konflikten er tilbakelagt, og pilene peker oppover for Vårt Land. Jeg ser nå framover, sier Bore til Medier24. 

Han forteller at han har klare planer om vekst for avisa, men at han vil diskutere planene med dem som jobber i avisa før han går ut med dem. 

– Vårt Land har de samme utfordringene som alle står overfor. Papirmarkedet blir verre, og annonsemarkedet blir verre. Jeg vil fokusere mye på digital brukerbetaling, som jeg har jobbet med i Dagbladet de siste fire årene, sier han. 

– Vårt Land er en unik avis med et helt spesielt oppdrag. Avisen er limet i Kristen-Norge, og er en viktig avis på tvers av verdimessige og politiske skillelinjer, sier Bore.

– Vokste opp i avisa

Bjørn Kristoffer Bore er sønnen til Thor Bjarne Bore som var sjefredaktør i Vårt Land fra 1974 til 1983, og så sjefredaktør i Stavanger Aftenblad fram til år 2000. 

 – Jeg vokste opp på redaksjonsgulvet i Vårt Land og har krabba rundt i bleier i redaksjonen. Han var dyktig og skapte stor vekst i avisa. Det er inspirerende, sier Bore. 

Tiltredelsestidspunkt for Bore er ennå ikke klart, men det blir i løpet av 1. halvår 2019, skriver Vårt Land i pressemeldingen. 

– Bore har tung redaksjonell erfaring, og har vært sentral i større omstillingsprosesser og digitaliseringsarbeid, herunder arbeidet med Dagbladets suksess på digital abonnementsmodell. Vi mener Bore har de beste forutsetninger for å lede Vårt Land gjennom en tid med store endringer og muligheter., sier Per Magne Tveiten, styreleder i Vårt Land, ifølge meldingen. 

Se videointervju med Bore: 

Powered by Labrador CMS