Bjrøn Inge Rødfoss og Eva Holmgren i Eidsvoll Ullensaker Blad
Bjrøn Inge Rødfoss og Eva Holmgren i Eidsvoll Ullensaker Blad

Ny redaktør i Eidsvoll Ullensaker Blad: – Jeg har vært glad i avisa siden jeg var liten gutt

Bjørn Inge Rødfoss er ny redaktør i Eidsvoll Ullensaker Blad. Får med seg Eva Holmgren som ny administrerende direktør. 

Publisert

Bjørn Inge Rødfoss er ansatt som ny ansvarlig redaktør i Eidsvoll Ullensaker Blad, etter at Roger Aarli-Grøndalen forlot jobben til fordel for redaktørstillingen i Journalisten og konstituert redaktør Vegard S. Øye sa opp til fordel for jobben som sjef i DNX

– Jobben er kjempespennende. Jeg har vært glad i EUB siden jeg var liten gutt, kjenner organisasjonen godt og gleder meg til å ta fatt på jobben som ansvarlig redaktør. Vi holder til i en vekstregion med alle muligheter det gir. Vi har selvsagt utfordringer som alle andre i mediebransjen, men jeg ser opplagt vekstmuligheter framover. En lokalavis står i en særstilling, blant annet i forhold til nærheten til befolkningen, og det må vi rendyrke, skriver han i en epost til Medier24. 

Eva Holmgren er ansatt som administrerende direktør samme sted, noe som betyr at avisa går fra en publisher-modell til en todelt modell. 

– Jeg ser fram til å fortsette arbeidet med levere et godt produkt og resultat i tett samarbeid med Bjørn Inge Rødfoss, sier Eva Holmgren i meldingen. 

– Vil være en lagspiller

Det er én utfordring som står fram som den største Rødfoss på finne en løsning på: 

– Økning i opplaget vil stå som et klart hovedmål framover. På den måten når vi ut til flere, noe som igjen vil være positivt for annonsørene. Vi skal ha saker, både på nett og papir, som folk ønsker å lese og klikke på. Vi har en fantastisk stab i dag, og det er et godt utgangspunkt. Så gjelder det å foredle dette til best mulig sluttresultat, skriver han. 

– Hva blir det viktigste for utviklinga av EUB framover?

– Skape et produkt som lokalbefolkningen gleder seg til å lese på papir og nett hver eneste dag. Det være seg de nære og tette nyhetssakene, eller de større graveprosjektene. Det er mye positivt å bygge videre på i EUB, og framover skal vi ta mål av oss å vinne priser for journalistiske arbeider vi leverer. Oppsummert ønsker vi at folk på Øvre Romerike skal være stolte av lokalavisen sin. 

Han kommer fra jobben som journalist i samme avis, og forteller at han har kommet borti mang en utfordring på sin vei. 

– Som journalist har jeg jobbet med smått og stort, både i Eidsvoll Ullensaker Blad og Romerikes Blad. Som lokalavisjournalist kommer du borti det aller meste. Få dager er like og det er ekstremt lærerikt. Du kommer stadig opp i nye problemstillinger. Det største prosjektet jeg har jobbet med i år er #Gardermoen2018, i forbindelse med at Oslo Lufthavn er 20 år. Der fikk vi støttemidler av Fritt Ord, og ga ut en helt egen avis utelukkende bestående av flyplassaker i oktober, skriver han. 

Nå ser han framover, og håper han kan være med på å bygge laget i EUB enda sterkere. 

– Som redaktør vil jeg være en lagspiller. Jeg ønsker å få ut potensialet som ligger der i staben og bidra til at avisproduktet skal skinne best mulig. Jeg har heller ikke planer om å legge tastaturet på hylla. Jeg ønsker fortsatt å bidra i spaltene.

– Fornøyd

Styreleder Jan Morten Drange er svært fornøyd med ansettelsene av Både Rødfoss og Holmgren. 

– Jeg er glad vi har gjennomført denne prosessen på en rask og god måte. Det er gledelig at vi kan løfte fram gode interne krefter, sier Drange i meldingen.

Powered by Labrador CMS