Datatilsynet kritisk til at iFinnmark skal strømme folkefest fra festival på nett

- Skal kunne bevege deg på offentlige steder uten å bli fanget på kamera, sier Bjørn Erik Thon.

Publisert Sist oppdatert

Lakselv (NTB): Datatilsynet er kritisk til at nettavisen iFinnmark skal ha direktesending fra festivalen Midnattsrocken i Lakselv og mener at deltakerne skal kunne delta uten å havne på film.

– Det er noe som ikke har noe på nett å gjøre, og heller ikke etter hvordan loven er lagt opp, sier direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet til NRK.

Nettavisen iFinnmark planlegger å strømme video fra den årlige Midnattsrocken førstkommende helg.

– Dette er opptak som sveiper over hele området, noe som innebærer at man kan se folk gå på do, hvor folk skal kjøpe seg en øl og hvor folk skal danse og drikke, utdyper Thon.

Ifølge konstituert redaktør Stian Eliassen har avisa vært i kontakt med Datatilsynet om strømmingen. Han sier at avisen gjøre redaksjonelle vurderinger ved nærfilming. Når kameraet ikke betjenes, vil bildene ha store utsnitt.

Til tross for dette, mener Datatilsynet at avisen går for langt.

– Det er et viktig prinsipp i samfunnet at du skal kunne bevege deg rundt på offentlige steder uten å bli fanget opp på kamera, sier Thon.

I etterkant av Datatilsynets kritikk, har avisen gått gjennom produksjonen og fjernet ett videoutsnitt som de mente var for nært, ifølge NRK. Bortsett fra dette, blir videostrømmen stående.

– Brennelvneset er et privat område så lenge Midnattsrocken disponerer området. Opptakene gjøres i forståelse med arrangørene, og de har gjort sine folk oppmerksomme på dette, sier Eliassen.

Powered by Labrador CMS