Hammerfestingen har fått nye lokaler - og snart blir det ny nettavis: – En spennende fremtid

– Det er utrolig deilig, forteller journalist Jonathan Jæger.

Publisert

Det er spennende tider for lokalavisen Hammerfestingen.  

Rett før fellesferien flyttet redaksjonen inn i nye lokaler - på gateplan midt i Hammerfest sentrum, vegg i vegg med en matbutikk.

Det gleder redaktør Bjørn Egil Jakobsen seg stort over.

Redaktør Bjørn Egil Jakobsen (fra venstre) og journalistene Linn Marit Hermansen og Jonathan Jæger.
Redaktør Bjørn Egil Jakobsen (fra venstre) og journalistene Linn Marit Hermansen og Jonathan Jæger.

– Vi er veldig fornøyde med plasseringen, som gir oss mange muligheter for å gjøre både oss selv og alle våre annonsører mer synlig, skriver han  i en e-post til Medier24.

Journalist Jonathan Jæger forteller til Medier24 at flyttingen også har ført avisen nærmere sine lesere.

– Det er utrolig deilig. Nå kommer flere folk inn, det er tilrettelagt for folk i rullestol - som kan komme inn gjennom butikken, og det er generelt mer trivelig å se folk, sier han.

Fikk flyttehjelp av familien

Innflyttingen var lenge planlagt, men alt ble litt forsinket grunnet den pågående koronapandemien.  

– De første ukene manglet vi glass i ytterdører, skyvedører til kjøkken, møterom og dør inn til butikken, forteller Jakobsen.

Hammerfestingen er en liten redaksjon med redaktør og to journalister, i tillegg til fire ansatte i marked og administrasjon.

Det betyr at alle måtte ta i et tak da flyttelasset gikk. Også den nærmeste familien.

– Vi er et lite lag som heldigvis ikke er redde for å hjelpe til med andre ting enn de faste daglige arbeidsoppgavene. Vi flyttet for eksempel alle kontormøbler, ryddet og vasket oss ut av de gamle lokalene og flyttet inn i de nye, kun ved hjelp av eget mannskap og familiemedlemmer av alle oss, forteller Jakobsen.

– Det betyr så utrolig mye for en liten avis, legger han til, og påpeker at det blir en skikkelig innflyttingsfest når alle er tilbake fra ferie.

Gjorde intervjuer med TV 2

Journalist Linn Marit Hermansen og daglig leder og styreleder Robert Wilhelmsen kan glede seg over nye lokaler for Hammerfestingen.
Journalist Linn Marit Hermansen og daglig leder og styreleder Robert Wilhelmsen kan glede seg over nye lokaler for Hammerfestingen.

Midt oppe i ryddesjauen måtte Hammerfestingen også bistå litt til hovedstadspressen.

– Mens vi holdt på i den verste flyttinga så ringte TV 2 og ønsket at vi foretok noen intervjuer for dem. Først i forbindelse med raset på Kråknes utenfor Alta. Noen dager etter ønsket TV-kanalen noen intervjuer fra Hammerfest i forbindelse med flom i Storvannet.

– Så vi fikk unna både vasking, bæring av møbler, tømming av søppel, intervjuene for TV 2, og uka etter der var vi ute på gata igjen med ny avis, sier en stolt Jakobsen.

Snart blir det også mer nytt for avisen. For en ny nettavis er også på trappene. 

–Mine to journalister bare går og tripper etter å få på plass den nye nettavisa så fort som mulig. Men det tar nok litt lenger tid, sier Jakobsen.

– Uansett så går vi nå inn i en spennende framtid, og vi ser for oss at lokalavisa i Hammerfest står foran en spennende utvikling de neste årene, sier han.

Daglig leder og styreleder Robert Wilhelmsen skuer ut over de nyoppussede lokalene. 
Daglig leder og styreleder Robert Wilhelmsen skuer ut over de nyoppussede lokalene. 
Powered by Labrador CMS