MAMMON 2: Der møtte vi blant andre politisk kommentator Frank Mathiesen (Nils Ole Oftebro), enke og fondsforvalter Ellen Clausen (Laura Christensen) og journalist Peter Verås (Jon Øigarden).
MAMMON 2: Der møtte vi blant andre politisk kommentator Frank Mathiesen (Nils Ole Oftebro), enke og fondsforvalter Ellen Clausen (Laura Christensen) og journalist Peter Verås (Jon Øigarden).

Derfor får du ikke se Emmy-vinner «Mammon II» på nett: Norsk Filmforbund og NRK blir ikke enige om rettigheter

- Filmforbundet vil ikke godkjenne det vi er blitt enige om, før NRK sier ja til alt annet de har krevd, sier dramasjef Ivar Køhn.

Publisert

TV-serien «Mammon II», som forrige uke vant en Emmy-pris, er ikke tilgjengelig for publikum på NRKs nettsider som følge av uenigheter med Norsk Filmforbund.

– Det er en skandale om ikke NRK nå finner en løsning med forbundene for å få publisert «Mammon II» og forplikter seg til å inngå en kollektiv avtale med Norsk Filmforbund, sier forbundsadvokat Bjørn Alexander Brem til VG.

Verken første eller andre sesong er tilgjengelig på nett - de var kun tilgjengelige i fire uker etter at episodene ble vist på fjernsyn.

Etter at serien vant en Emmy-pris forrige tirsdag har NRK forsøkt å forhandle fram en distribusjonsavtale med Filmforbundet slik at kanalen får publiseringsrettigheter til evig tid, men partene er ikke kommet til enighet.

– Kanalen nekter å følge tariffavtalen som er satt. I stedet vil de forhandle med én og én regissør, én og én fotograf og så videre, opplyser Brem.

– Vi har i helgen diskutert og blitt enige om detaljene rundt Mammon, men det som er vanskelig er at Filmforbundet ikke vil godkjenne det vi er blitt enige om, før NRK sier ja til alt annet de har krevd. Vi har sagt at vi ikke vil la oss presse til å gjøre det vi mener ikke er riktig i helgen, sier NRKs dramasjef Ivar Køhn til avisen.

Han liker dårlig at Filmforbundet kobler Mammon-forhandlingene til fremtidige løsninger for andre produksjoner.

Powered by Labrador CMS