Faksimile fra Klassekampen mandag.
Faksimile fra Klassekampen mandag.

Da Trond Andresen skrev om sin støtte til Marine Le Pen, ble det for mye for Klassekampen og Bjørgulv Braanen

Spaltisten «fikk sparken» etter støtte til den kontroversielle franske presidentkandidaten. Han kan skrive andre steder i avisa, understreker redaktøren.

Publisert

Oslo (NTB): Trond Andresen ved NTNU er uønsket som spaltist i Klassekampen etter at han ga uttrykk for sin støtte til Marine Le Pen.

Andresen skrev på side 2 mandag at han, dersom han hadde vært fransk, heller ville stemt på Nasjonal fronts leder enn republikaneren François Fillon i andre valgomgang i neste års presidentvalg.

Senere samme dag sendte Klassekampens redaktør Bjørgulv Braanen en epost til spaltisten med beskjed om at han ikke lenger var ønsket som fast bidragsyter i avisen, skriver Aftenposten.

– Avisen fikk teksten torsdag i forrige uke. Da fikk jeg beskjed av en redaksjonssekretær om at innspillet var «friskt». De hadde god tid på seg til å be meg endre innholdet. Jeg kunne godt diskutert en reformulering, sier Andresen, som har lang fartstid som politiker i RV, AKP (ml) og Rødt, samt som debattant på venstresiden. Til daglig er han amanuensis i kybernetikk ved NTNU.

– Spalten på side 2 er et uttrykk for hva Klassekampen står for i bred forstand. Å gi støtte til Le Pen ligger utenfor dette. Det er bakgrunnen for at jeg tar ham ut av denne turnusen. Andresen er velkommen til å skrive andre steder i avisen, sier Braanen som tar selvkritikk på at teksten ikke ble stanset før den kom på trykk.

Andresen sier på sin side at han er ferdig med avisen.

 

Powered by Labrador CMS