Viking-trener Bjarne Berntsen er lite fornøyd med oppførselen til lokalavisene.
Viking-trener Bjarne Berntsen er lite fornøyd med oppførselen til lokalavisene.

Eliteserie-trener raser mot lokalavisene i Stavanger: – Det er respektløst

Viking-trener Bjarne Berntsen likte dårlig at Stavanger Aftenblad og Rogalands Avis avslørte lagformasjonen før kamp. – Vi har et ansvar til leserne våre om å informere om ting som skjer i Viking, svarer sportsleder i Aftenbladet.

Publisert

Viking-trener Bjarne Berntsen er alt annet enn fornøyd med lokalavisene Stavanger Aftenblad og Rogalands Avise etter helgens serierunde i Eliteserien.

Berntsen reagerer nemlig på at avisene avslørte lagets endrede formasjon før seriekampen mot Molde, til tross for at klubben og avisene har en avtale om at de ikke skal gjøre det.

 – Det er respektløst. Vi har en avtale med lokalavisene om å ha full åpenhet på treningene, mot at de ikke skriver lag og formasjon. Da holder man det, sier Berntsen til VG.

Aftenbladet kjørte saken «Bjarne Berntsen tar grep: Legger om formasjonen mot Molde», mens Rogalands Avis hadde tittelen «Vil gripe sjansen for å få mer spilletid», med vinkling på at Jostein Ekeland skulle starte en uvanlig vingbackrolle.

Kampen mot Molde endte med 0-2-tap, og etter kampen innrømmet Molde-stjernen Magnus Wolff Eikrem overfor VG at de hadde brukt lekkasjene fra lokalavisene til å forberede seg.

Sportsleder i Stavanger Aftenblad, Stig Nilssen, svarer slik på kritikken:

– Vi har et ansvar til leserne våre om å informere om ting som skjer i Viking, og dette er jo en formasjon som ikke har blitt brukt på evigheter, med spillere i nye roller, sier han til VG.

Pål Karstensen fra Rogalands Avis sier på sin side til VG  at de ikke publiserte hele lagoppstillingen, og derfor overholdt avtalen med Viking.

 

Powered by Labrador CMS