Birk Tjeldflaat Helle (24), Kathinka Hartwig (26) og Petter Winther (26) er tre av de fire faste nyansatte journalistene i Dagens Næringsliv.
Birk Tjeldflaat Helle (24), Kathinka Hartwig (26) og Petter Winther (26) er tre av de fire faste nyansatte journalistene i Dagens Næringsliv.

Dagens Næringsliv ansetter Birk (24), Kathinka (26), Petter (26) og Christian (35)

– Vi girer opp vår satsing på rask og hardtslående næringslivsjournalistikk med et knallbra team av nye reportere, sier nyhetsredaktør Janne Johannessen.

Publisert

Dagens Næringsliv har ansatt fire journalister i fast stilling og to i vikariat i sin dagsorden-avdeling.

Birk Tjeldflaat Helle (24), Kathinka Hartwig (26), Petter Winther (26) og Christian Bjerknes (35) har alle fått fast stilling, mens duoen Magnus Newth (29) og Henrik Sande Giæver (24) har fått vikariater.

 – Vi girer opp vår satsing på rask og hardtslående næringslivsjournalistikk med et knallbra team av nye reportere. De gir jernet for å være først og best på løpende nyheter, samtidig som de har evnen til å jobbe frem dagsordensettende egensaker, sier nyhetsredaktør Janne Johannessen i en pressemelding.

Helle og Winther går fra å være vikarer i DN til fast ansettelse - og gleder seg. 

– Dette er stort. Jeg ser frem til å fortsette jobben i landets beste nyhetsredaksjon, sier Helle i pressemeldingen.

– Jeg gleder meg veldig til fortsatt å jobbe med de skarpeste journalistene i landet, sier Winther i samme pressemelding.

Hartwig hentes på sin side rett ut av masterutdanningen sin i samfunnsøkonomi, og har jobbet i DN tidligere. 

– Jeg ser frem til å bidra til at DNs lesere alltid er oppdatert på norsk og internasjonal økonomi, sier Hartwig.

Ansettelsene følger i kjølvannet av signeringen av den profilerte VG-journalisten Marie Melgård tidligere denne uken

– Med denne gjengen på laget, er jeg trygg på at vi vil beholde posisjonen som Norges viktigste næringslivsavis også i årene fremover, sier Janne Johannessen. 

 

Dette skriver DN om forsterkningene: 

  • «Birk Tjeldflaat Helle har en bachelor i internasjonale studier/statsvitenskap og jobber i dag som vikar i DN. Han har tidligere jobbet i VG og vært ansvarlig redaktør i Universitas».
  • «Kathinka Hartwig er utdannet journalist og begynner i fast stilling i DN når hun har fullført sin mastergrad i samfunnsøkonomi. Hun har i dag et studentengasjement i Norges Bank».   
  • «Christian Bjerknes er utdannet næringslivsjournalist fra BI samt siviløkonom med spesialisering i finans fra NHH. Han har i flere omganger vært vikar i DN og har tidligere vært journalist i NRK». 
  • «Petter Winther har en bachelor i journalistikk og studier i samfunnsøkonomi og har vært vikar i DN, E24, iTromsø og Aftenposten».  
  • «Magnus Newth har jobbet med NRK-programmet «Folkeopplysningen» og som reporter i VG. Han har en bachelor i samfunnsfag». 
  • «Henrik Giæver har jobbet som journalist i VG, Radio Nova, Universitas (nyhetsredaktør) og Medier24. Henrik har gått lektorprogrammet og studert statsvitenskap». 
  • For ordens skyld: Henrik Sande Giæver har jobbet som journalist i Medier24 de siste tre månedene. 
Powered by Labrador CMS