Bjørn Olav Jahr ga i 2015 ut kriminaldokumentaren «Hvem drepte Birgitte Tengs?», som han nå bygger videre på for å lage true crime-serie for fjernsyn.
Bjørn Olav Jahr ga i 2015 ut kriminaldokumentaren «Hvem drepte Birgitte Tengs?», som han nå bygger videre på for å lage true crime-serie for fjernsyn.

Bjørn Olav Jahr lager TV-serie av Birgitte Tengs-bok. «True crime» om Tina-saken og Orderud-drapene er også på vei

«Making a Murderer» ble en gigantisk hit på Netflix - nå kommer de norske seriene i samme sjanger.

Publisert

Hvilken TV-kanal får første norskproduserte krimserie fra virkeligheten på lufta?

Det spør filmmagasinet Rushprint -som melder at hele tre serier er på trappene.

«Hvem drepte Birgitte Tengs?» skal telle ti episoder og ta for seg det uoppklarte drapet på Karmøy i 1995. Regien er ved Bjørn Eivind Aarskog og Bjørn Olav Jahr, og Jahr bygger manuset på sin egen 2015-bok – kalt en «kriminaldokumentar» – om drapet.

Bak serien står produksjonsselskapet Filmhimmelen AS i Stavanger, og serien skal sendes på TV 2 – med uavklart sendestart.

Også Tina-saken får sin egen serie: «Hvem drepte Tina» blir en serie på åtte episoder og her er det et uoppklart drap, som fant sted i Stavanger i 2000, som skal under lupen.

Bjørn Eivind Aarskog og Erlend Frafjord har regi, og Frafjord bygger manuset på sin egen bok. Stavanger-selskapet Filmhimmelen produserer også denne serien, som så langt ikke har fått verken kanal eller sendestart.

«Hvem skjøt på Orderud gård?» er den talende tittelen på tredje «True Crime»-serie ut. Produksjonsselskapet Monster Entertainment samarbeider ifølge magasinet med NRK om en serie om trippeldrapet på Orderud gård i 1999.

Bak regi og manus står en dokumentarredaksjon. Så langt vites det ikke når det blir premiere og hvor mange episoder som står for tur.

Powered by Labrador CMS