Gluecifer vender tilbake til scenen - etter å ha lovet at de aldri skulle gjenforenes. Det vekker voldsom begeistring hos rockefansen. Her i 2017-versjonen.
Gluecifer vender tilbake til scenen - etter å ha lovet at de aldri skulle gjenforenes. Det vekker voldsom begeistring hos rockefansen. Her i 2017-versjonen.

VG-kommentator Frithjof Jacobsen har vekket til live sitt alter ego Biff Malibu - og nå blir det flere konserter fra Gluecifer

Den første og andre konserten på Sentrum Scene ble revet bort så fort at det blir det et tredje show neste høst. Noen sommerjobber står også på plakaten for det som en gang var kanskje Norges største rockeband.

Publisert

Gluecifer melder at de «er bortimot lamslåtte» over den enorme responsen de fikk på Oslo-konserten neste høst.

Nylig varslet rockebandet sin gjenoppstandelse, etter 12 år i dvale: Og det betyr at vokalist Frithjof Jacobsen vekker til live sitt alter ego Biff Malibu. 

Jacobsen er for våre lesere mest kjent som kommentator og leder for kommentaravdelingen i VG. En jobb hvor man på ingen måte lenger lever rockelivet i campingvogn

 

Varsler flere konserter

Billettene til de gamle rockeheltenes konsert på Sentrum Scene 26. oktober gikk nemlig unna så raskt – «på sekunder», ifølge arrangøren – at de nå bestemte seg for å gjøre en ekstrakonsert dagen etter. Den ble også utsolgt, og derfor blir det nå en tredje konsert.

...og slik så Gluecifer ut i 2004.
...og slik så Gluecifer ut i 2004.

Ifølge en pressemelding velger Gluecifer derfor i denne sammenhengen å følge trommeslager Danny Youngs livsmotto: «More is more».

Gluecifer skal gjøre et knippe festivaljobber sommeren 2018, og trår til på en klubbscene samme høst – på samme scene der alt tok slutt i oktober 2005.

Konsertpublikum loves at bandet «tar med seg fortid og nåtid i møtet med alle de som var der sist, og alle de som ser dem for første gang». I 2018 er det ti år siden Captain Poon uttalte til NTB om en eventuell gjenforening:

– Folk lurer, men jeg avfeier det kategorisk. Et band skal bare bli bedre og bedre. Men du blir ikke bedre etter et avbrudd, het det fra Poon, som den gang håpet at bandet «også i fremtiden ikke lar oss lokke til å luftes for noen tusenlapper».

 

- Lysten og troen var der

Men forrige uke sa Biff Malibu (Jacobsen) til iTromsø om gjenforeningen at «sånn er livet», og at det bare ble «ja» nå – etter å ha sagt nei en rekke ganger.

– Vi måtte finne ut to ting. Ble det bra nok for folk, og ble det bra nok for oss? 12 år uten å ha spilt en tone sammen, det er lengre enn Gluecifer eksisterte, så mye kunne ha endret seg, sier Biff Malibu til avisa.

Han meldte at både «lysten og troen» var der - og at bandet «fikk noen svar» da de spilte sammen i full hemmelighet før de sa endelig ja.

 

...og for deg som har glemt Gluecifer - slik var de: 

 

Powered by Labrador CMS