Yousef og Sana var hovedpersoner i siste sesong av SKAM, og spilles av Cengiz Al og Iman Meskini.
Yousef og Sana var hovedpersoner i siste sesong av SKAM, og spilles av Cengiz Al og Iman Meskini.

SKAM-universet vokser videre: Fem av Europas største land skal lage sine egne versjoner av serien

Tyskland, Spania, Italia, Nederland og Frankrike er de neste landene på lista som får sin egen SKAM-serie.

Publisert

TV-seere i fem europeiske land får sine egne versjoner av den norske suksesserien Skam, etter at NRK har inngått avtaler om europeiske versjoner av dramaet.

– Skam-universet er allerede en stor suksess. Den blir ikke akkurat mindre av at ungdommer i Tyskland, Spania, Italia, Nederland og Frankrike nå får egne versjoner av SKAM på sitt eget språk, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i en pressemelding.

Den er fra før av solgt videre til Danmark, Sverige, Island og USA. Det vil si at hele ni land får sin egen versjon av SKAM.

Det er distributøren Betafilm som har signert avtale med NRK om de nye versjonene, og arbeidet med utviklingen av serien. Alle partnerne har fått veiledning i hvordan de kan videreføre kjerneelementene i den norske serien, opplyser NRK.

Eriksen sier at de er veldig glade for den enorme interessen for Skam i utlandet.

– De som skapte Skam, hadde som visjon at serien skulle hjelpe 16 år gamle jenter med å styrke selvfølelsen gjennom å løsne tabuer, gjøre dem bevisst på mellommenneskelige mekanismer og vise dem gevinsten av å konfrontere frykt, sier Eriksen.

I løpet av fire sesonger kunne TV-seere følge livet til en gjeng ungdommer ved Hartvig Nissen videregående skole i Oslo i dramaserien.

Serien har fått ros for å ta opp viktige temaer som homofili, overgrep, voldtekt, kulturforskjeller og press i ungdomsmiljøer.

 

Powered by Labrador CMS