Valgkomiteen vil vrake Bernt Olufsen og innsette Torry Pedersen som ny styreleder i Polaris Media.
Valgkomiteen vil vrake Bernt Olufsen og innsette Torry Pedersen som ny styreleder i Polaris Media.

Bernt Olufsen vrakes som styre­leder i Polaris Media. Erstattet av Torry Pedersen

«Valgkomiteen er opptatt av å sikre en viss fornyelse over tid», skriver valgkomiteen om å innsette ny styreleder. Øker samtidig honoraret med 15 prosent.

Publisert

Mandag ettermiddag møttes Polaris Medias aksjonærer til generalforsamling i Trondheim. Der ble det klart at Bernt Olufsen vrakes som styreleder etter å ha ledet styret siden 2013.

Valgkomiteen, som ble ledet av Jacob Møller, skriver følgende om årsaken:

«Valgkomiteen mener styret fungerer tilfredsstillende, men valgkomiteen er opptatt av å sikre en viss fornyelse over tid og har derfor etter innspill fra aksjonærene foreslått noen endringer i dagens styre».

 • Valgkomiteen foreslår at nåværende styreleder, Bernt Olufsen, erstattes av Torry Pedersen.
 • Hans Tore Bjerkaas erstattes av nåværende 3. vara, Stefan Persson.
 • Samtidig har Anette Mellbye nylig meddelt valgkomiteen at hun må trekke seg fra styret som følge av ny jobb som ikke tillater eksterne styreverv.
 • Ettersom Stefan Persson er foreslått som nytt ordinært styremedlem er det behov for en ny 3. vara. Valgkomiteen foreslår Berte Figenschou Amundsen.

– Meget veldrevet selskap

Ny styreleder blir altså Torry Pedersen, mangeårig publisher i VG og styreleder i samme avis – et verv han nå er på vei ut av etter omrokkeringer i Schibsted.

Til Medier24 sier Torry Pedersen at han ser åpenbare muligheter i Polaris Media.

– De har nå investert i Stampen Media og målsettingen må være å gjøre det til en god investering. Utfordringen deres er, som i de fleste andre medieselskaper, å fortsette i en digital transformasjon. Så langt jeg kan vurdere det, er det et meget veldrevet selskap, sier Torry Pedersen til Medier24.

– Hva kan du tilføre som styreleder?

– Ikke noe annet enn min egen erfaring. Noen vil mene at det ikke har gått så galt – så langt, fortsetter Pedersen.

Medier24 har forsøkt å få kontakt med konsernsjef Per Axel Koch og avtroppende styreleder Bernt Olufsen mandag kveld. De har så langt ikke besvart våre henvendelser.

Øker honoraret

Samtidig under generalforsamlingen foreslo valgkomiteen å øke honoraret i styret (fjorårets i parentes):

 • Styrets leder NOK 420.000 (365.000)
 • Styrets nestleder NOK 270.000 (235.000)
 • Styremedlem NOK 230.000 (200.000)
 • Vararepresentanter til styret NOK 16.500 (16.000) fast + NOK 9.300 (9.000) pr. oppmøte.

Slik presenteres de nye styremedlemmene for generalforsamlingen

 • Torry Pedersen (61) har 38 års erfaring fra mediebransjen. Han har arbeidet i Schibsted i 31 år, det meste av tiden i VG, der han var del av selskapets toppledelse i 22 år. Han har vært ansvarlig redaktør/adm.dir. både for VG-konsernet som helhet, og var den første lederen av VGs digitale virksomhet som under Pedersens ledelse ble utviklet til Norges ledende nettsted. Han har også vært medlem av Schibsteds konsernledelse, og i flere år møtt som observatør i Schibsteds konsernstyre. Pedersen har hatt en rekke styreverv i ulike Schibsted-selskaper både i Norge og Sverige.
 • Stine Halla er 41 år, utdannet siviløkonom og statsautorisert revisor. Hun har 8 års erfaring fra revisjon og rådgivning for store internasjonale kunder i PwC. De siste 9 årene har hun jobbet i ulike roller i Schibsted, bl.a. som CFO i Bergens Tidende og VG. I dag har hun ansvaret for strategi og økonomi for Schibsted's mediehus i Norge og Sverige og sitter i ledergruppen til News Media. Hun har erfaring fra styrearbeid i flere av Schibsteds selskaper.
 • Stefan Persson er 63 år og har mer enn 35 års erfaring fra revisjonsarbeide og ca. 20 års erfaring fra operative ledelsesfunksjoner i EY på både lokalt og globalt nivå. Persson gikk av som partner i EY i 2016 og har etter dette jobbet som konsulent. Ved siden av konsulentarbeidet har Persson flere styreverv, blant annet som styremedlem i Nye Wermlands Tidningens AB.
 • Berte Figenschou Amundsen (53) har utdannelse fra BI og NTNU. Hun har lang erfaring fra mediebransjen, bl.a. fra ulike lederstillinger i NRK, og er for tiden ansatt som avdelingsdirektør i Norges Geologiske Undersøkelse (NGU). Figenschou Amundsen har tidligere erfaring fra styrearbeid.
Powered by Labrador CMS