Bernt Hulsker er siste gjest i podkasten til brødrene Even og Endre Lübeck.
Bernt Hulsker er siste gjest i podkasten til brødrene Even og Endre Lübeck.

Journalistbrødrene lager egen fotball­podkast: – Kan fort bli kaos

Ingen hadde laget podkast om lokalfotballen i Bærum. Den ballen kunne ikke fotball- og journalistbrødrene Endre og Even Lübeck ligge død.

Publisert Sist oppdatert

Til vanlig jobber Endre Lübeck som fotballkommentator i TV 2, mens lillebror Even Lübeck er journalist i Eurosport. I tillegg er de lagkamerater for 4. divisjonslaget Holmen.

Nå slår de ballhodene sammen i podkasten Bærumsball, som handler om lokalfotballen i Bærum.

– Den ballen måtte vi ta tak i. Derfor tok vi tak i ballen - og siktet på krysset. Om vi har truffet eller ei får andre bedømme, men vi har hvert fall hatt det veldig gøy så langt med å intervjue ulike mennesker med en eller annen tilknytning til bærumsfotballen, forteller brødrene Lübeck til Medier24.

Like etter nyttår kom første episode ut, og etter det har fem andre blitt sluppet, med blant annet Daniel Nannskog og Bernt Hulsker.

– Even og Hulsker jobbet sammen i VG, og kjenner hverandre derfor litt fra før. Vi pratet mest om tiden hans i Stabæk i 2010. Hulsker har stort sett fortalt historier fra tiden i AIK, Vålerenga, Molde og Start, men har sagt veldig lite om utlånsoppholdet i Stabæk for 13 år siden. Det var utgangspunktet for episoden, sier de.

Begge jobber innenfor sport i sine mediehus. Så langt har det gått fint, mener de.

– Vi er superbevisste på å være tydelige overfor dem vi snakker med om hvem vi representerer når vi henvender oss. Det skal vi fortsette med. For det kan fort bli kaos med litt mange ulike hatter i spill på en gang siden vi til vanlig jobber i andre kanaler med hver våre ting, forklarer brødrene.

Selve intervjuet med Nannskog ble gjort på telefon. Det ble ikke helt optimalt, innrømmer de.

– Det ble vanskelig med naturlige oppfølgingsspørsmål. Men vi valgte å gjøre et unntak her siden Daniel Nannskog er såpass eksklusiv som én av de - om ikke den - største profilene i bærumsfotballens historie. Men fremover skal det mye til for at vi gjør telefonintervjuer. Da venter vi heller til han eller hun vi ønsker å intervjue er hjemme på ferie, sier de.

På fritiden spiller brødrene fotball i 4. divisjonsklubben Holmen IF.
På fritiden spiller brødrene fotball i 4. divisjonsklubben Holmen IF.
Powered by Labrador CMS