Bernhard Steen tilbake i manesjen - går til ny jobb i videoappselskapet Lavo.
Bernhard Steen tilbake i manesjen - går til ny jobb i videoappselskapet Lavo.

Dette skal Bernhard Steen gjøre: Blir operativ direktør i videoappen Lavo

Sluttet i Discovery for å følge «gründersjelen» - og nå er han på plass i nytt, norsk selskap.

Publisert

Bernhard Steen (55) blir COO (Chief Operating Officer) i den norske videoappen Lavo.

Dermed kommer han tilbake i manesjen for fullt, etter at han sluttet som digitalsjef i Discovery høsten 2016.

Steen er en av nettets virkelige pionerer i Norge; han var med på å etablere Dinside i 1997, samlet senere flere nettaviser i Katalysator Media og jobber senere for Aller og Opplysningen. Så ble det fem år i TVNorge og Discovery-systemet, men der takket han altså for seg i fjor høst:

- Jeg trivdes veldig godt i Discovery, men i en så stor og solid organisasjon er det mange som mener mye. Og særlig på teknologisiden blir mye styrt fra USA. Det forstår jeg, men det passet ikke meg så godt, sier Steen.

- Jeg er nok først og fremst en gründersjel, jeg liker å rolle der man virkelig er til stede i det som skjer, fortsetter han. 

 

Nytt, videobasert sosialt medie

Nå går han altså inn som operativ direktør i Lavo, som ble lansert tidligere i år i forbindelse med et samarbeid med MTG og Paradise Hotel. Appen kan kanskje enklest beskrives som et sosialt medie for videosnutter, som også kan knyttes opp til TV-programmer eller andre konsepter. 

Og Steen gleder seg til å bli med på laget, sammen med gründer Tom Roger Sokki og resten av gjengen: 

- Han er en meget flink fyr, og så skal vi drive dette sammen med et kult, lite team. De har allerede fått til veldig mye, vært på topplistene og har hatt et utmerket samarbeid med MTG og Paradise Hotel, sier Steen. 

- Nå er planen å se hvor langt vi klarer å dra en sånn type tjeneste fra Norge. Tom Roger har ambisjoner langt utenfor våre grenser. Og det er artig å jobbe med en gjeng som tror de kan få til store ting. 

Lurer du på hva Lavo er? Hør hva Paradise-deltakerne har å si om appen! 🙏

Posted by Lavo on 19. mars 2017

Har nye stunt i ermet

Steen beskriver seg altså som én gründersjel, og nå skal han definitivt ha hånden på rattet og jobbe med videre vekst for appen. De har tanker om hvordan de skal tjene penger, men nå handler det først og fremst om å bygge volum. 

- Dere fikk en boost med Paradise Hotel. Hvordan skal dere bygge videre?

- En lansering som dette handler jo om trappetrinn, og vi jobber nå med veldig spennende samarbeidspartnere. Som vil gi minst en like kraftig boost som Paradise Hotel ga, sier han. 

Og Steen, som har jobbet på nett i 20 år, har stor tro på videoinnhold på mobil framover: 

- Jeg tror dette er et verktøy som kan hjelpe både tradisjonelle TV-selskaper og influencere med å skape engasjement ute blant brukerne. Dette er en helt ny type tjeneste, sier han. 

- Og selv om tradisjonelle TV-selskaper opplever fall, så ser vi at video på mobile enheter bare vokser. Vi har laget en app som tar utgangspunkt i det. 

Hentet finansdirektør og produktsjef

Lavo har ikke bare hentet Steen i det siste. Selskapet har nå ansatt Jens Christian Kuhnle som finansdirektør, og Inge Aasen som produktsjef.

Kuhnle har 25 års erfaring fra finansbransjen, der han blant annet har jobbet i Goldman Sachs, var ledende IT-analytiker i Orkla Finans (SEB) før han begynte som porteføljeforvalter i DNB, gikk til PE-fondet Borea og så ProCorp.

Aasen har lang erfaring fra TV-markedet, sist som mobilsjef i TV 2.

Og gründeren er fornøyd med det nye laget - og planene framover:

- Lanseringen har vært fantastisk, vi har tiltrukket oss internasjonale partnere og nå bygger vi et superteam som skal sikre veksten. Dette blir vannvittig morsomt, sier Lavo-gründer Tom Roger Sokki.

Powered by Labrador CMS