Janne Amble og Kadafi Zaman i TV 2-programmet «Norge bak fasaden». Til høyre er tad Christian Church sin egen «reportasje» om TV 2s fremstilling.
Janne Amble og Kadafi Zaman i TV 2-programmet «Norge bak fasaden». Til høyre er tad Christian Church sin egen «reportasje» om TV 2s fremstilling.

Menighet publiserte «kontrareportasje» etter TV 2-program. Ønsket også å kjøpe reklameplass i pausen

I over et år forsøkte TV 2 å få Brunstad Christian Church til å medvirke i «Norge bak fasaden». Det ville de ikke. I stedet publiserte de sin versjon på egne nettsider – samtidig som TV 2.

Publisert

I et lengre tilsvar på sine nettsider, har Brunstad Christian Church (Smiths venner), tatt til motmæle mot TV 2-programmet «Norge bak fasaden», og programmets fremstilling av trossamfunnet.

«Vi opplever det som mangel på respekt for de tusenvis av medlemmer som har det bra i BCC å lage en kollektiv fremstilling som gir feil inntrykk av hvordan det er å være kristen i Norge i dag. I BCC ønsker vi å høre mer fra media om hvordan sunn og ekte kristendom påvirker samfunnet, for det er det vi brenner for.», skriver det kristne trossamfunnet Brunstad Christian Church (BCC), tidligere kjent som Smiths venner, på sine nettsider.

I TV 2-programmet Norge bak fasaden, som er produsert av Novemberfilm, skal Janne Amble og Kadafi Zaman, ifølge TV 2s egen programbeskrivelse, ta deg med inn bak lukkede dører, og møte mennesker som kaster lys på sprekkene i den norske fasaden.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Månedlig
Første mnd til kr 1
deretter 189,- pr mnd

Kjøp

Årlig
12 mnd abonnement for 1899,-

Kjøp

Powered by Labrador CMS