Venstres partileder Trine Skei Grande informerte lørdag pressen om at partiet vil innlede formelle regjeringsforhandlinger med Høyre og Frp.
Venstres partileder Trine Skei Grande informerte lørdag pressen om at partiet vil innlede formelle regjeringsforhandlinger med Høyre og Frp.

Venstre er på vei inn i regjering - det kan bety ny kulturminister, spår kommentator

En rokering kan også få følger for landets kanskje mest aktive statsråd i sosiale medier - Sylvi Listhaug.

Publisert

Med Venstre i regjering kan statsminister Erna Solberg (H) komme til å stokke grundig om på statsrådskabalen, spår politisk redaktør Berit Aalborg i Vårt Land.

På nyåret skal Venstre etter planen starte regjeringsforhandlinger med Høyre og Frp. Spekulasjonene går allerede friskt om hvor mange og hvilke departementer Venstre kan komme til å få. Tre ministre i ett tungt og to lettere departementer, er Aalborgs tips.

– Men det er en stor kabal, og det er fortsatt tidlig i prosessen. Men jeg tror vi kan se for oss en større rokering. Erna har nå mulighet til å gi regjeringen en skikkelig «makeover», sier hun til NTB.

For Venstre er det særlig fire områder som er viktige: integrering, næringspolitikk, kunnskap, samt samferdsel og miljø. Men det kan bli hard kamp om både samferdsel og innvandring/integrering, der også Frp har sterke interesser, spår redaktøren.

– Men man kan jo se for seg en løsning der Frp fortsetter med innvandring, mens Venstre får integreringsbiten, sier Aalborg.

Også Næringsdepartementet vil være attraktivt for Venstre.

– Det er viktig for Venstre å vise fram at de har grep om næringspolitikken, sier Aalborg, som samtidig tror posten som kulturminister kan være aktuell, særlig for Venstre-leder Trine Skei Grande

Er Linda Hofstad Hellelands tid som kulturminister snart over?
Er Linda Hofstad Hellelands tid som kulturminister snart over?

Når det gjelder hvem Grande eventuelt vil ta med seg inn i regjeringskollegiet, holder Aalborg blant annet en liten knapp på nestleder Terje Breivik.

– Han har ikke vært så veldig positiv til regjeringsprosjektet og er derfor symbolet for de mange i Venstre som ikke ville gå i regjering, sier hun.

Powered by Labrador CMS