Venstres partileder Trine Skei Grande informerte lørdag pressen om at partiet vil innlede formelle regjeringsforhandlinger med Høyre og Frp.

Venstre er på vei inn i regjering - det kan bety ny kulturminister, spår kommentator

En rokering kan også få følger for landets kanskje mest aktive statsråd i sosiale medier - Sylvi Listhaug.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Med Venstre i regjering kan statsminister Erna Solberg (H) komme til å stokke grundig om på statsrådskabalen, spår politisk redaktør Berit Aalborg i Vårt Land.

På nyåret skal Venstre etter planen starte regjeringsforhandlinger med Høyre og Frp. Spekulasjonene går allerede friskt om hvor mange og hvilke departementer Venstre kan komme til å få. Tre ministre i ett tungt og to lettere departementer, er Aalborgs tips.

– Men det er en stor kabal, og det er fortsatt tidlig i prosessen. Men jeg tror vi kan se for oss en større rokering. Erna har nå mulighet til å gi regjeringen en skikkelig «makeover», sier hun til NTB.

For Venstre er det særlig fire områder som er viktige: integrering, næringspolitikk, kunnskap, samt samferdsel og miljø. Men det kan bli hard kamp om både samferdsel og innvandring/integrering, der også Frp har sterke interesser, spår redaktøren.

– Men man kan jo se for seg en løsning der Frp fortsetter med innvandring, mens Venstre får integreringsbiten, sier Aalborg.

Også Næringsdepartementet vil være attraktivt for Venstre.

– Det er viktig for Venstre å vise fram at de har grep om næringspolitikken, sier Aalborg, som samtidig tror posten som kulturminister kan være aktuell, særlig for Venstre-leder Trine Skei Grande

Er Linda Hofstad Hellelands tid som kulturminister snart over?

Når det gjelder hvem Grande eventuelt vil ta med seg inn i regjeringskollegiet, holder Aalborg blant annet en liten knapp på nestleder Terje Breivik.

– Han har ikke vært så veldig positiv til regjeringsprosjektet og er derfor symbolet for de mange i Venstre som ikke ville gå i regjering, sier hun.

Powered by Labrador CMS