Sigrid Rege Gårdsvoll og Lena Caroline Stordalen er nye ansikt i Vårt Land.

Fra prestejobb til journalist - Vårt Land ansetter to

Avisen styrker redaksjonen med Lena Caroline Stordalen som religionsjournalist og Sigrid Regel Gårdsvoll som debattjournalist.

Publisert

Det melder avisen selv i en pressemelding mandag.

Lena Caroline Stordalen jobber i dag som vikarprest i Heggedal menighet, og er utdannet teolog. Hun starter i jobben i august.

– Jeg ser fram til å jobbe sammen med engasjerte og erfarne kolleger i religionsavdelingen og Vårt Land. Avisen gjør et viktig arbeid for å belyse rollen som tro og livssyn spiller i samfunnet, og åpner et rom for samtaler omkring teologiske og etiske spørsmål. Jeg setter stor pris på muligheten til å ta del i dette arbeidet, og gleder meg til å begynne, sier Stordalen.

Fra gjestekommentator til fast ansatt

Sigrid Regel Gårdsvoll, som blir ny debattjournalist, går rett inn i avisens kommentargruppe fra midten av september. Hun jobber i dag som kommunikasjonsrådgiver i Kirkerådet for Den norske kirke.

Hun har også hatt flere stillinger og verv i Normisjon, samt en bachelorgrad i KRL, i tillegg til å ha vært gjestekommentator den siste tiden i Vårt Land.

– Jeg har lest Vårt Land hele livet, og har et nært forhold til avisen. Det er derfor med både stor glede og en god porsjon ærefrykt at jeg ser fram til å gå inn i det spennende arbeidet som gjøres i Vårt Lands debattavdeling, sier Gårdsvoll i pressemeldingen.

Fornøyde redaktører

Politisk redaktør Berit Aalborg leder kommentar- og debattredaksjonen. Hun er svært fornøyd med at Gårdsvoll har takket ja til jobben.

– Dette er en rekruttering jeg lenge har hatt lyst til å gjøre. Sigrid har en unik kombinasjon av god oversikt og innsikt i norsk kristenhet samt kunnskap om samfunnsliv og internasjonal politikk. Det gjør henne nærmest perfekt til denne stillingen i Vårt Land, sier hun.

Religions- og featureredaktør Elise Kruse er også fornøyd med å få Stordalen på laget.

– Hun sitter på en unik fagkompetanse på det feltet Vårt Land skal være ledende på. Hun har også vist forståelse for Vårt Lands prosjekt. Lena kommer til å bli en viktig bidragsyter på religionsavdelinga, som til enhver tid skal være landets beste på nyhetsjournalistikk på religionsfeltet, sier Kruse.

Powered by Labrador CMS