Rune Eriksen skal ikke sove veldig mye det neste døgnet.
Rune Eriksen skal ikke sove veldig mye det neste døgnet.

Sender løping 24 timer i strekk

– Det blir nok en time i sofakroken i løpet av natta

Bergensavisen sender 24 timer med verdensrekordforsøk i tredemølleløp direkte. – Tallene i dag er strålende! Det er enormt gøy, vi merker at det koker, sier nyhetsredaktør og programleder Rune Eriksen i Bergensavisen.

Publisert

– Hva holder dere på med der borte i Bergen? 

– Et verdensrekordforsøk. Ultraløperen Bjørn Tore Taranger skal løpe i 24 timer. Det skal vi sende fram til han har klart dét, sier Rune Eriksen, nyhetsredaktør i Bergensavisen. 

Eriksen, som er glad for at det ikke er ham som løper, skal gjennom det neste døgnet være programleder for sendinga.

– Det blir nok en time i sofakroken i løpet av natta. Men vi skal holde det gående i 24 timer. Vi hadde en lang dag i går, kom på jobb i sekstiden i dag og skal holde det gående, sier han. 

Sendinga starta klokka 10:00 torsdag, og skal altså gå helt til klokka 10:00 fredag. 

265 kilometer på 24 timer

Målet for Taranger er å løpe 265 kilometer på 24 timer. Den gamle rekorden er på 261,18 kilometer. Det betyr at han må løpe 11,1 kilometer i timen gjennom døgnet. 

– Det er som fra Bergen til Gol omtrent, sier Eriksen. 

Taranger selv var den som kom til BA med forslaget om å sende verdensrekordforsøket direkte. 

– VI sa ja med en gang. Det er ikke så lenge siden, men vi kastet oss rundt, og trommet sammen et team som produserer, sier han,. 

Tre kamera følger løperen minutt for minutt, og meter for meter. Avisa skal også levere et opptak til Guiness, som dokumenterer verdensrekordforsøket. 

– VI er ikke noe stort TV-hus. Derfor er det et stort løft for oss å holde det gående i 24 timer. Det har vi ikke gjort før, selv om streaming og direkte er noe vi tar på alvor og satser på, sier Erisken. 

– Det koker

Sendinga sendes, i likhet med andre direktesendinger hos Bergensavisen, for abonnentene av avisa. Han forteller at de allerede har hatt stor interesse for sendinga, og at de har solgt flere nye abonnementer. 

– Vi merker at bergeserne og de rundt byen vår ser at vi driver seriøst og leverer godt stoff fra byen vår. Tallene i dag er strålende! Det er enormt gøy, vi merker at det koker, sier han. 

I løpet av sendinga har dessuten BA fått tak i en del gjester som skal kaste glans over forsøket. Kygo, Davy Wathne og Erik Huseklepp er blant gjestene som skal inn i studio. 

Powered by Labrador CMS