Rune Ulvik er konstituert som ansvarlig redaktør og Katrine Bøckmann som administrerende direktør mens Guro Valland er ute i foreldrepermisjon.

Bergensavisen tilbake med millionoverskudd tross pressestøtte-kutt

Bergensavisen kuttet kostnader og økte inntektene i 2023.

Publisert Sist oppdatert

Etter at resultatet til Bergensavisen ble barbert i 2022, endte avisen fjoråret med et driftsresultat tilbake i sekssifret pluss. Det viser årsregnskapet.

Avisen endte med et driftsresultat på 4,2 millioner kroner, en kraftig økning fra 643.882 året før.

– 2023 ble et økonomisk solid år for BA. Først og fremst er vi veldig glade for at vi hadde inntektsvekst i 2023 sammenlignet med 2022. Til tross for trange økonomiske tider, hadde vi vekst i abonnementsinntektene og tilnærmet flat utvikling i annonseinntektene, sier administrerende direktør i Bergensavisen, Katrine Bøckmann til Medier24. 

– Har gjort tilpasninger

Inntektene økte fra 135 millioner kroner, til 137,2 millioner kroner. Opplagsinntektene økte med 9,4 prosent til 75,4 millioner kroner, mens annonseinntektene holdt seg relativt stabile, med en svak reduksjon til 30,6 millioner kroner.

Avisen fikk også økte andre utgifter, knyttet til sportssatningen til Amedia. 

Bøckmann sier at avisen parallelt med inntektsvekst har gjort tilpasninger på kostnadssiden. Avisen endte med kostnader på 132,9 millioner kroner, ned fra 134,3 millioner. 

– Fordi usikkerheten rundt nivået på pressestøtten er så stor og omtrent umulig å forutse, har vi vært nødt til å holde tilbake på kostnadene, blant annet ved å stramme inn vikarbruk og redaksjonelle satsinger.

– Resultatet avhenger 

Bergensavisen er blant de største mottakerne av pressestøtte, men avisens støtte falt med 15,6 prosent i fjor.

– At vi totalt sett får til vekst i inntektene, til tross for en kraftig reduksjon i pressestøtten på hele 5,4 millioner kroner, viser at BA leverer på et høyt nivå, og at vi treffer bergenserne, sier Bøckmann. 

Hun legger til at 2024 ser foreløpig ut til å bli et godt år for avisen.

– Men hvordan resultatet ender avhenger av en rekke ting, og ikke minst: utfallet av årets pressestøttetildeling. 

Tidligere i sommer ble det kjent at det i år ikke kommer en prognose på pressestøtten, slik det har gjort tidligere. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS