Fungerende redaktør Rune Ulvik i Bergensavisen (BA).
Fungerende redaktør Rune Ulvik i Bergensavisen (BA).

Tar opp morgenkampen med BT: – Ønsker en kraftigere og større dekning

Bergensavisen leter etter morgenfugler for å vinne den grytidlige nyhetskampen.

Publisert

Bergensavisen ønsker å styrke nyhetsdekningen fra tidlig morgen av, og leter etter journalister som er klar klokka fem om morgenen.

Konstituert sjefredaktør Rune Ulvik forteller at de har sett at mange av deres abonnenter starter dagen med å sjekke BA tidlig, og de ønsker nå å møte denne etterspørselen med enda bedre innhold på morgentimene.

– Vi ser at morgentidspunktet er utrolig viktig for våre lesere. Det er da vi har størst trafikk av de mest lojale abonnentene. Mange lesere bruker nettavisen for å orientere seg om viktige hendelser, trafikkforhold og andre nyheter før de starter dagen, sier han.

Han forklarer at de allerede har deskbemanning fra klokken seks, men at de ønsker å ta steget videre.

– Vi ønsker en enda kraftigere og større dekning som er klar veldig tidlig om morgenen, sier han.

– Tar dere opp kampen med BT om morgenen?

– Jeg håper jo at dette skal gjøre at vi er vesentlig bedre om morgenen enn konkurrenten vår.

Offensiv 

Han beskriver dagens situasjon om morgenen som ganske likt. Han er offensiv på spørsmål om de blir bedre enn konkurrenten når prosjektet er på plass.

– Da skal vi være bedre enn BT, ja. Da skal BA være stedet der du må orientere deg om hva som skjer i Bergen tidlig på morgenen.

Prosjektet ledes av Mads Trellevik. Detaljene for hvordan prosjektet er ikke ferdig spikret ennå.

Men å være ledende om morgenen er kjempeviktig, slår redaktøren fast.

– Det er det klareste bruksmønsteret for våre lesere. De begynner dagen med å orientere seg, og går på BA for å se hva som skjer i Bergen. De enkelttimene vi har høyest trafikk er rett etter at folk har stått opp og rett før de legger seg, sier han, og fortsetter:

– Det er en vane vi er veldig glad for at de har. Og de morgenene vi har gode, spennende saker, så har vi vesentlig flere abonnenter som har lest saker på BA.no enn litt tråere morgener.

Ansvarlig redaktør og daglig leder i Bergens Tidende, Trond Olav Skrunes.
Ansvarlig redaktør og daglig leder i Bergens Tidende, Trond Olav Skrunes, ønsker konkurransen velkommen.

Konkurrenten: – De har litt å hente inn

BTs sjefredaktør Trond Olav Skrunes har fått med seg stillingsutlysningen der BA skriver at arbeidstiden sannsynligvis være i tidsrommet 05-09 og at stillingen kan være mulig å kombinere med studier.

Men BT-sjefen sitter foreløpig stille i båten.

– Det er sikkert fint at de vil stå opp tidligere om morgenen, men det er kanskje litt urettferdig at de vil presse studenter til å gjøre det. De liker vel bedre sene kvelder enn tidligere morgener enn de andre som jobber i BA, sier han.

Han er spent på hvordan konkurrenten blir seende ut om morgenen, men påpeker at det også er viktig å ha riktig miks og innhold.

– Jeg tror vi i BT kan ha selvtillit på det, kommenterer han.

Om kommentaren om at BA skal være bedre enn BT svarer han:

– Jeg har jobbet i BA selv, så det sier man alltid i BA. Det er i hvert fall smart å levere før en sier at man er bedre. BT har jobbet hardt med breaking og å levere det beste tilbudet om morgenen. Man skal gjøre mer enn å stå opp om morgenen for å komme opp på nivå som oss - tror jeg.

Men han synes likevel det er bra for bergensere å få et bedre tilbud.

– Jeg har ingenting imot at de har ressurser til å prioritere det. Det er fortsatt slik at BT er bedre enn BA på abonnement og trafikk. De har litt å hente inn.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS