Listhaug anklager BA for løgn etter kritisk artikkel om mat. - Sjokkerende, svarer redaktøren

- Avisen driver med agendajournalistikk, sier Frp-nestlederen til Medier24. - Jeg er rystet, svarer Sigvald Sveinbjørnsson (BA).

Publisert

I dagens papiravis omtaler Bergensavisen Frp-nestlederens besøk til eldre i regionen.

Faksimile fra Bergensavisen.
Faksimile fra Bergensavisen.

I ingressen skriver avisen «Da Frps Sylvi Listhaug fikk mat på sykehjemmet i Os var den god. I Bergen fikk samme matprodusent terningkast 1 av den populære politikeren».

- Reagerer sterkt på BAs sak

Bakgrunnen er at Listhaug besøkte et sykehjem i Bergen sammen med Bård Hoksrud i juni - og da var hun svært kritisk til maten.

Når hun nå var på et nytt besøk i Os, og besøkte et andre eldre, var maten god. Førstnevnte sykehjem er ledet av en byråd fra KrF og sistnevnte fra FrP, som avisen gjorde et poeng av.

- Jeg reagerer sterkt på denne saken fordi det er en helt feilaktig fremstilling som kommer frem i Bergensavisen, skriver Listhaug i en SMS til Medier24.

På Facebook går hun derimot lenger og skriver:

I en tekstmelding til Medier24 fortsetter Listhaug:

Bergensavisen farer med løgn og sammenligner mat som ser ut som oppkast med appetittelig mat! De hevder jeg lyver for å beskytte Frp-styrte Os kommune. Dette er rent lavmål. Til venstre ser dere maten i Bergen, til høyre er maten i Os. Hadde jeg synes middagen på Luranetunet i Os kommune ikke var god, hadde jeg sagt fra! Den til venstre må Helge Torgersen (74) tilberede i mikrobølgeovn. Han sa den var grusom. Den til høyre ble ordnet på et kjøkken av ansatte. De eldre var fornøyd, den så god ut og smakte godt. Det viktigste er at våre eldre får god mat! Det kommer jeg til å kjempe for uansett parti som styrer kommunen! Så får Ap og KrF-politikerne i Bergen drive med bortforklaringene sine så lenge.

- Hvis maten i Os kommune hadde vært like forferdelig som i Bergen hadde jeg selvsagt kritisert den, uansett partifarge på dem som styrer kommunen. Men den var ikke det. I Bergen mente vi at hjemmeboende eldre burde få et bedre tilbud, og det får de i Os. Her sammenligner man epler og pærer. Maten jeg smakte i Os var på et sykehjem, og ble tilberedt av ansatte og fremstilt appetittelig. Maten i Bergen var for hjemmeboende, og den varmes i en mikrobølgeovn. Både han vi besøkte og spisevennene hans synes denne maten var begredelig, skriver hun.

- Jeg er rystet

Sjefredaktør Sigvald Sveinbjørnsson i Bergensavisen registrerer kritikken fra Frp-nestlederen.

Sigvald Sveinbjørnsson, ansvarlig redaktør i Bergensavisen.
Sigvald Sveinbjørnsson, ansvarlig redaktør i Bergensavisen.

- Vi forstår ikke kritikken hennes og kan ikke annet enn å tro at hun umulig kan ha lest storyen vår. Jeg vil selvfølgelig avvise at vi driver med løgn og er sjokkert og rystet over hvor langt Sylvi er villig til å gå for å ro seg vekk fra en litt kjedelig sak for henne, sier redaktøren til Medier24.

Han beskriver at avisen har satt et kritisk søkelys på matserveringen til de eldre i Bergen og fulgte opp med å følge politikeren til et eldrehjem. Og han mener det absolutt er en sak, når hun spiser mat fra den samme leverandøren, men at «forskjellen er så stor».

Han reagerer derimot på at hun sier at avisen lyver - og skyter tilbake:

- Dette viser opportunismen på sitt beste. Men vi biter ikke på.

- Agendajournalistikk

Det siste får Listhaug til å tenne på alle plugger og svarer like stramt tilbake i en ny tekstmelding:

- Dette svaret fra BA viser med all tydelighet hvilken agendajournalistikk de driver med i denne saken. Journalisten deres var tilstede og smakte på maten hos Helge (74) i Bergen. De var ikke tilstede da jeg besøkte Luranetunet i Os. De sier selv at ikke har snakket med beboere, ansatte eller andre i Os kommune. Hele saken er en bløff for å fremstille meg som en løgner. Jeg hadde trodd bedre om en lokalavis som BA.

Sveinbjørnsson repliserer:

- De som leser saken forstår at dette faller på sin egen urimelighet. Listhaugs gutturale reaksjon skriver jeg på kontoen for desperasjon for en kjedelig sak.

Powered by Labrador CMS