Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

Slipper uautorisert biografi en måned før valget: BT-kommentator Mathias Fischer mener å ha funnet «sannheten om Sylvi Listhaug»

Skriver blant annet om økende misnøye i Høyre mot den populære Frp-statsråden - og leter i barndommen hennes etter spor av den nå så synlige kristenkonservativismen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaugs (Frp) strategi og retorikk er en kilde til økende misnøye i Høyre, ifølge en ny uautorisert biografi.

I boken «Kors på halsen. Sannheten om Sylvi Listhaug» skriver kommentator i Bergens Tidende, Mathias Fischer, blant annet om den stadig økende frustrasjonen med Listhaug i Høyre.

Fischer er forøvrig tidligere Venstre-politiker og fortsatt vararepresentant til Stortinget for Hordaland.

Mathias Fischer, journalist og kommentator i Bergens Tidende. Nå også forfatter.

Han skriver at mens statsminister Erna Solberg (H) ville ha et bredt forlik der nesten hele Stortinget stilte seg samlet bak den nye asylpolitikken, ville Fremskrittspartiet stemme over hvert enkelt forslag for å få fram forskjellen mellom dem og de andre partiene.

– I utgangspunktet kan dette virke som en teknisk forskjell. I realiteten var det et stort spill som avdekket hvor forskjellig Høyre og Listhaug tenkte om politikk, skriver BT-kommentatoren.

 

Dødssynd for statsråder

Videre skriver Fishcer at enten oppfattet ikke Listhaug Solbergs ønske eller så valgte hun bevisst å trosse statsministeren.

– En handling som er ganske nær en dødssynd for statsråder, skriver Fischer.

Ifølge boken er det ikke bare Listhaugs egenrådige strategi som skaper frustrasjon i Høyre, det er også retorikken, og hvordan hun opptrer på sosiale medier. Stilen hennes har vært tema for flere gruppemøter i Høyre.

– De fryktet at hun skapte trøbbel for omdømmet til regjeringen. Også i regjeringen var folk oppgitt, skriver Fischer.

 

– Lurer på om hun er takknemlig

I boken skriver Fischer at det også er en viss frustrasjon å spore i Frp over måten Listhaug håndterte prosessen rundt asylinnstrammingene på.

Flere av partifellene skal være av den oppfatning at de «klarte å ro i land en sak som Listhaug hadde klønet til».

– Jeg lurer på om hun er takknemlig for jobben vi gjorde. Det ville vært interessant å høre om hun anerkjenner det, sier en av toppene i Frps stortingsgruppe.

Boken gis ut på Gyldendal Norsk Forlag. Listhaug selv har valgt å ikke kommentere biografien, og har heller ikke bidratt til den. 

 

  • ANMELDT: VGs debattredaktør Hans Petter Sjøli har lest boka, og triller terningkast 4 for den. - Boken er lettlest og medrivende fortalt, men preges av en del unødige repetisjoner, og et par uforløste hypoteser for mange. Men Fischer er en smarting, og kjedelig er det ikke, mener Sjøli.

 

Powered by Labrador CMS