Trond Olav Skrunes forlater VG. Blir nyhetsredaktør i Bergens Tidende

Trond Olav Skrunes (45) har de siste årene vært leder for nyhetsavdelingen i VG. Nå går vender han tilbake til Bergens Tidende.

Publisert Sist oppdatert

Saken oppdateres.

Tirsdag meldte Medier24 at Bergens Tidendes nyhetsredaktør Jan Stian Vold går av.

Onsdag ble erstatteren hans presentert. VGs tidligere nyhetsleder Trond Olav Skrunes vender tilbake til Bergens Tidende og blir nyhetsredaktør i avisen.

– Jeg er utrolig glad for at Trond Olav Skrunes har takket ja til å komme tilbake til BT. Jeg er helt sikker på at han kommer til å løfte oss fremover. Han er en sterk journalistisk leder, med bred erfaring, sier Frøy Gudbrandsen, sjefredaktør i Bergens Tidende, i en pressemelding.

Skrunes selv hadde ikke behov for betenkningstid, før han takket ja til jobben, står det i meldingen.

– Å jobbe som nyhetsredaktør i Bergens Tidende er en av de aller mest spennende jobbene jeg kan tenke meg. Jeg er glad i Bergen, og BT, og til tross for at jeg de siste årene har pendlet mellom Bergen og Oslo, mener jeg fortsatt at Bergen er verdens fineste by, sier han.

Skrunes har vært nyhetsleder i VG de siste 2,5 årene, og var før det åtte år i Bergens Tidende, blant annet som reportasjesjef.

Haugalendingen byttet nylig jobb internt i VG, og ble i november presentert som prosjektleder for redaktørene i VG.

– Jeg er utrolig takknemlig for alle de rause og flinke folkene i VG - og alt de har lært meg. De representerer en vinnerkultur som er ekstremt sterkt. Det nyhetstrøkket og den ‘driven’ VG klarer å holde hele tiden - er noe som har imponert meg. Forhåpentligvis vil noe av det jeg tar med meg herfra bidra til at BTs nyhetsdekning blir enda sterkere og bedre, sier Trond Olav Skrunes.

Nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i VG roser Skrunes' innsats.

– Trond Olav er både en klok og raus leder. Rett og slett en gullmann. Steg for steg har han utviklet nyhetsjournalistikken i VG, hele tiden med en klar strategisk tanke. Jeg er imponert over jobben han har gjort som leder for vår nyhetsavdeling, sier hun.

Powered by Labrador CMS