Lars Kvamme er ansatt som leder for den nye Bergenssatsningen til Bergens Tidende.
Lars Kvamme er ansatt som leder for den nye Bergenssatsningen til Bergens Tidende.

Lars skal lede BTs nye Bergen-satsing: – En av våre mest bergenske journalister

40-åringen får nye lederoppgaver i Bergens Tidende.

Publisert Sist oppdatert

I starten av januar varslet sjefredaktør Frøy Gudbrandsen at Bergens Tidende skulle satse på mer journalistikk som er tett på hverdagen til folk i Norges nest største by.

Syv nye fulltidsstillinger ble lyst ut.

Nå er Lars Kvamme (40) ansatt som leder for en nyopprettet gruppe som skal levere mer journalistikk om Bergen.

– Lars er en av Bergens Tidendes mest bergenske journalister. Han har gode lederegenskaper og et stort engasjement for oppgaven, sier redaktør Frøy Guldbrandsen.

Og legger til:

– Lars er sterk journalistfaglig, og han har også klare tanker om hvordan han som leder kan bidra til BTs satsing på Bergen, så jeg er veldig glad for at han trer inn i denne rollen, sier Frøy Gudbrandsen.

Kvamme kommer fra stillingen som nestleder i avisens næringslivsavdeling og har vært fast ansatt i avisen siden 2013.

– Dette blir veldig spennende. Målet vårt er å lage mer journalistikk for alle som er interessert i Bergen, men spesielt for de som bor her. I dagens mediebilde blir det viktigere enn noen gang at vi er tett på byen og folkene her, sier han.

Kvamme er født og oppvokst på Nordnes i Bergen, og har blant annet lang fartstid i det han selv mener er byens beste buekorps.

– Fordelen med å være herfra selv er jo selvfølgelig at jeg kjenner byen godt. Men det er viktig å understreke at i denne byen er bygget opp av innflyttere, sier han.

– Enten det er tyskere, chilenere og vietnamesere, eller striler, sogninger og østlendinger, sier han.

Kvamme understreker at det å være bergenser ikke er en beskyttet tittel.

– Vårt mål er å nå alle som bor her. Enten familien deres har bodd her i 100 år, eller de flyttet hit i januar. Bergen er en fantastisk by, med masse fine folk. Nå får vi muligheten til å lage mer journalistikk for og med dem. Det gleder jeg meg til.

Powered by Labrador CMS