Frode Bjerkestrand ønsker å gjøre noe annet i Bergens Tidendes redaksjon.
Frode Bjerkestrand ønsker å gjøre noe annet i Bergens Tidendes redaksjon.

Frode Bjerkestrand går av som BTs kulturredaktør

– Det er flere grunner til at jeg mener dette er et bra tidspunkt å gi seg på.

Publisert Sist oppdatert

Frode Bjerkestrand gir seg som kulturredaktør i Bergens Tidende (BT), opplyser mediehuset.

– Det er flere grunner til at jeg mener dette er et bra tidspunkt å gi seg på. Jeg syns kultur- og debattjournalistikken i Bergens Tidende er i toppklasse nasjonalt, med dyktige og engasjerte ledere og journalister. Det er spesielt gledelig for meg at vi gjør det så bra i kulturjournalistikken, som etter min mening omgis av for mye nedsnakk og pessimisme her i landet, sier han.

– Samtidig tenker jeg at det er viktig at stillingen som kulturredaktør tilføres nye ideer og nytt engasjement med jevne mellomrom, sier Bjerkestrand.

Presseveteranen har vært ansatt i BT i 30 år, og sier han nå har lyst til å prøve noe nytt - innenfor redaksjonen.

– For meg personlig er det riktig og viktig å gjøre dette nå. Jeg har vært ansatt i BT i hele 30 år, jeg har vært kulturredaktør i fem og et halvt av dem, og dette kan være siste sjanse til å prøve noe nytt og annet i yrkeslivet mitt. Jeg blir i BT, som jeg er sterkt knyttet til, og tenker å gå tilbake til vanlig journalistisk arbeid etter hvert, sier Bjerkestrand.

BTs sjefredaktør Frøy Gudbrandsen skryter av innsatsen han har lagt ned.

– Frode gjør en utmerket jobb som kulturredaktør i BT. Han har gjort et solid arbeid for å utvikle journalistikken, både når det gjelder kultur og debatt, sier hun.

Gudbrandsen sier videre at hun har både forståelse og respekt for at han nå ønsker å gjøre noe annet.

Prosessen med å finne Bjerkestrands erstatter begynner denne uken, og han blir sittende i redaktørstolen inntil den nye redaktøren er ansatt, opplyser BT.

Powered by Labrador CMS