Per Christian Magnus, seniorrådgiver ved Universitetet i Bergen og leder for Senter for Undersøkende Journalistikk. Nå er han også forfatter.
Per Christian Magnus, seniorrådgiver ved Universitetet i Bergen og leder for Senter for Undersøkende Journalistikk. Nå er han også forfatter.

Politivoldsaken:

Per Christian Magnus vurderer PFU-klage mot Bergens Tidende: – Uredelig

Forfatter og gravejournalist Magnus mener BT får det til å virke som forfatterne har jukset i ny bok om «politivold»-saken. – Dette er normal journalistisk virksomhet, svarer BTs nyhetsredaktør Jan Stian Vold, som ikke kjenner seg igjen i Magnus' beskrivelse.

Publisert

Denne uken kom boken til sjefen for Senter for Undersøkende journalistikk i Bergen, Per Christian Magnus, om den såkalte politivoldssaken i Bergen.

I boken, som Magnus har skrevet sammen med Tom Kristiansen og tidligere BT-journalist Bjarne Kvam, har de gått gjennom forskningen til Gunnar Nordhus og Edvard Vogt. Tidlig på 80-tallet la de fram forskning som de mente dokumenterte at det forekom grov politivold i Bergen – i stort omfang.

Prosjektet anklages i boka for å være en form for forskningsjuks – og at grunnlaget for dokumentasjonen i det opprinnelige forskningsprosjektet ikke var godt nok til å slå fast at det forekom politivold i den skalaen forskerne mente, ifølge BT.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Månedlig
Første mnd til kr 1
deretter 189,- pr mnd

Kjøp

Årlig
12 mnd abonnement for 1899,-

Kjøp

Powered by Labrador CMS