Tor Godal er ferdig som kommunikasjonsdirektør ved UiB, og skal ta fatt på jobben som nyhetsredaktør i BA.
Tor Godal er ferdig som kommunikasjonsdirektør ved UiB, og skal ta fatt på jobben som nyhetsredaktør i BA.

Tor Godal slutter ved UiB: Blir nyhetsredaktør i BA

– Da Bergensavisen kontaktet meg og tilbød jobben som nyhetsredaktør, var det rett og slett for fristende, sier han.

Publisert

Tor Asmund Godal har vært ansatt som kommunikasjonsdirektør ved UiB siden 2018. Nå har han valgt å si opp sin stilling til fordel for jobb som nyhetsredaktør for Bergensavisen, opplyses det om i en pressemelding.

-Jeg har den siste tiden stått i en vrien, men usedvanlig privilegert situasjon: Valget mellom to drømmejobber i to av Bergens mest sentrale institusjoner. Enten fortsette som kommunikasjonsdirektør på UiB, eller ta imot utfordringen og takke ja til jobben som nyhetsredaktør i Bergensavisen. Det valget har ikke vært enkelt, sier Godal.

Han tiltrådte i stillingen ved UiB i juni 2018 .

Han kom da fra TV 2 der han blant annet har vært redaksjonssjef for Aktualitetsavdelingen og for Samfunnsavdelingen.

Sjefredaktør Sigvald Sveinbjørnsson i Bergensavisen sier han er glad for å få Godal med på laget.

- Vi er svært glade for at Godal takket ja til å begynne som nyhetsredaktør i BA. Han er en svært erfaren medieleder, med en tung bakgrunn fra TV2. Matchen med utfordreren BA er svært god: Godal er en sterk leder, faglig tung og med et skarpt, tabloid blikk, sier Sveinbjørnsson.

– Har gjort en formidabel jobb

Universitetsdirektør ved UiB, Kjell Bernstrøm sier Godal vil bli savnet i ledergruppen.

-Tor har gjort en formidabel jobb med å utvikle kommunikasjonsfeltet på UiB. Vi ønsker han lykke til når han vender tilbake til journalistikken, sier Bernstrøm.

Godal vil fortsette som kommunikasjonsdirektør ut oppsigelsestiden og UiB vil komme tilbake til nøyaktig sluttdato .

Godal selv sier at årene som kommunikasjonsdirektør på UiB har vært fantastiske.

– Jeg har fått jobbe med usedvanlig dyktige mennesker som har vist meg stor tillit og gitt meg et stort handlingsrom. Det har vært en fryd. Så til de grader at hele familien har valgt å flytte hit og etablere seg i Bergen. Men da BA kontaktet meg og tilbød jobben som nyhetsredaktør, var det rett og slett for fristende. For en mann hvor journalistikken sitter i ryggmargen, er et slikt tilbud umulig å takke nei til, sier Godal.

Flere endringer i lederkabalen

Godal tar over jobben etter Rune Eriksen, som blir utviklingsredaktør i BA, med ansvar for utvikling av live-sendinger og konsepter rundt levende bilder.

Ansettelsen av nyhetsredaktør er ikke det eneste som har skjedd i BA de siste månedene.

Camilla Fosse ble tidligere i sommer ansatt som utgaveredaktør i BA, med ansvar for papirdesken. Hun har hatt en rekke posisjoner i BAs redaksjonelle ledelse, blant annet vaktsjef og stedfortredende nyhetsleder.

- Jeg er veldig glad for at Fosse takket ja til jobben som utgaveredaktør, med ansvar for den legendariske papirdesken i BA. Hun har inngående kjennskap til alt fra den journalistiske arbeidsprosessen, har ledet flere store graveprosjekt, behersker digital publisering og forstår alle irrgangene for å lage en best mulig papiravis, sier Sveinbjørnsson.

BA sin kulturseksjon, Pulsen-redaksjoner, har også nylig fått ny sjef. Det er BA-journalist Marie Skarpaas Karlsen som tar over ledelsen i redaksjonen.

- Trass sin unge alder har Skarpaas Karlsen vist at hun aksler store og tunge redaksjonelle oppgaver. Det er veldig kjekt å kunne slippe til en leder under 30 år, som har tydelige og klare ideer om hvordan BA skal ta pulsen på Bergen, sier Sveinbjørnsson.

Powered by Labrador CMS