Dagsavisen fasade i Oslo sentrum.
Dagsavisen fasade i Oslo sentrum.

Dagsavisen legger om på debattsidene og stenger kommentarfeltet

«Dagens ordskifte viser hvor viktig den redaktørstyrte nettdebatten er», skriver Dagsavisens debattredaktør, Bente Rognan Gravklev.

Publisert

Torsdag sier Dagsavisen farvel til deres debattside, Nye Meninger, og introduserer DA Debatt.

Det skjer tre måneder etter at Dagsavisen valgte å stenge kommentarfeltet på Dagsavisen sine artikler. Nå skjer det samme på avisens debattsider.

«Det er ikke bare navnet som har endret seg. Vi gjør som resten av dagsavisen.no, og stenger kommentarfeltene rett under innleggene, men vil satse enda mer evnn før på en god debatt under innleggene vi deler på Facebook, både her og her», skriver Rognan Gravklev på Dagsavisens sider.

Avisen har altså inntil nå beholdt kommentarfeltet på debattartiklene på Nye Meninger, hvor skribenter selv kunne publisere egne innlegg.

Nå forsvinner også den muligheten for Dagsavisens lesere.

«Med vårt nye system har vi valgt å fjerne muligheten for selvpublisering av innlegg, altså at de som har brukernavn hos oss kan skrive innlegg som går rett ut på nett. Da nyemeninger.no ble etablert med denne løsningen var det i et annet mediebilde. Utviklingen vi har sett i nettdebatten, med en stadig skarpere og i noen tilfeller mer fiendtlig tone, gjør at vi mener det er riktig å la våre debattanter trekke pusten før tekstene deres blir publisert.»

Videre står det:

«At vi fjerner selvpublisering og kommentarfelt rett under innleggene kan tolkes som at vi ønsker mindre debatt i Dagsavisen. Det er fullstendig feil. Vi ønsker tvert imot mer debatt, men også en bedre debatt. Den ikke-redaktørstyrte debatten har sine fora, og skal ha det. Men dagens ordskifte viser hvor viktig den redaktørstyrte nettdebatten er.»

Powered by Labrador CMS