Fra venstre på bildet: Edmund Ulsnæs, Hilde Kvammen, Rune Meosli, Ellinor Skaret, Ingunn Dahle, Bente Haldorsen, Hanne Hammernes, Ann-Kristin Ytresand og Brynhild Hegge Sørgård.
Fra venstre på bildet: Edmund Ulsnæs, Hilde Kvammen, Rune Meosli, Ellinor Skaret, Ingunn Dahle, Bente Haldorsen, Hanne Hammernes, Ann-Kristin Ytresand og Brynhild Hegge Sørgård.

Ti år som konkurrenter ble nok: Meløy­avisa og Framtia slår seg sammen

– Vi vet at dere elsker lokalavisen, og vil at dere fortsatt skal ha rask og lett tilgang til de lokale nyhetene, skriver de to redaktørene Bente Haldorsen i Meløyavisa og Ingunn Dahle i Framtia.

Publisert

Fra årsskiftet blir to lokalaviser til én i Nordland-kommunene Meløy, Gildeskål og Rødøy, skriver Framtia

«Etter 32 innholdsrike år med Meløyavisa, de siste 10 med konkurrenten Framtia på banen, kan vi nå i samarbeid presentere spennende endringer i avismarkedet i Meløy, Gildeskål og Rødøy. Vi slår nemlig de to avisene sammen til én», skriver de to redaktørene Bente Haldorsen og Ingunn Dahle på sidene til Framtia. 

Ifølge majoritetseier i selskapet, Edmund Ulsnæs, er det Meløyavisa-redaktør Bente Haldorsen som har tatt initiativet til sammenslåingen. Hun går av med pensjon rett over nyttår. 

– Vi har vært deres konkurrent i ti år. De kontakta oss med et forslag og så satte vi oss ned ved forhandlingsbordet. Etter lange forhandlinger har vi nå kommet til enighet og velger en løsning hvor vi slår sammen de to avisene, sier han til Medier24. 

Handler også om økonomi

Ulsnæs legger ikke skjul på at økonomien i begge avisene har vært trang, og at han håper sammenslåingen vil gjøre det enklere for dem å investere i kompetanse og annet redaksjonen trenger for å utvikle seg. 

– Det er alltid spennende med konkurranse, men rent økonomisk sett satser vi på litt bedre marginer etter sammenslåingen og muligheter for å investere i kompetanse eller andre ting man trenger, sier han til Medier24. 

Han ønsker ikke å gå ut med detaljene rundt økonomien i sammenslåingen og hva de har betalt for Meløyavisa. 

– Det er en del av avtalen at dagens Meløyavisa skal eie 30 prosent av aksjene i det selskapet som driver videre. De skal også ha en styrerepresentant i det selskapet som fortsetter driften, sier han. 

Utlyser navnekonkurranse

Han forteller at de ikke har landet navn på den nye avisa, og at det kommer til å bli utlyst en navnekonkurranse. 

– Vi skal utlyse en navnekonkurranse med en pengepremie på 5000 kroner og håper vi kan få inn mange gode forslag, sier han. 

Det er Framtia-redaktør Ingunn Dahle som tar over som redaktør i den nye avisa. I en kommentar sammen med Meløyavisa-redaktør Bente Haldorsen skriver hun at sammenslåingen ikke skal bety et dårligere tilbud til leserne. 

«Vi vet at dere elsker lokalavisen, og vil at dere fortsatt skal ha rask og lett tilgang til de lokale nyhetene – både de harde og de myke – og ikke minst lese om våre møter med alle de flotte menneskene i regionen vår. Dermed velger vi i samarbeid å slå sammen de to avisene til én avis – en avis som kan oppnå litt tryggere drift enn vi har klart hver for oss i disse 10 årene», skriver de to i kommentaren.

Powered by Labrador CMS