TV 2-profil dekket korona-krisen i Hongkong - ble smittet i Bergen

– Nå spres smitten seg helt tilfeldig mellom oss. Det er jeg et eksempel på, sier Bent Skjærstad.

Publisert

TV 2-journalist Bent Skjærstad er smittet av koronaviruset, melder TV 2.

Men smitten kom først etter at han kom hjem fra en reportasjetur i Hongkong i februar, der han dekket nettopp koronakrisen.

– Etter turen har jeg hatt med meg antibac og desinfeksjonsmiddel over alt, jeg har vært veldig nøye med håndhygiene og jeg har vært mindre sosial enn jeg vanligvis har vært. Jeg har tenkt det bare var et spørsmål om tid før jeg ble smittet, etter at viruset kom til Europa, sier Skjærstad.

Den rutinerte utenriksreporter vet ikke hvordan han ble smittet, men sier han merket symptomer tirsdag i forrige uke. Søndag fikk han positivt utslag på koronatesten.

– Jeg ble ikke noe særlig overrasket over det egentlig, jeg har aldri kjent meg syk på denne måten før, vært i en slik tilstand, sier han.

Skjærstad har også skrevet en kommentar på TV2.no om opplevelsen med tittelen «Nå sprer smitten seg helt tilfeldig mellom oss. Det er jeg et eksempel på»: 

– Så hvordan i alle dager har jeg blitt smittet er spørsmålet jeg stiller meg nå. Svaret er at viruset allerede har spredd seg langt mer enn tallene fra helsemyndighetene viser. Det skjedde lenge før skoler og barnehager ble stengt. Lenge før mennesker ble bedt om å holde seg borte fra hytten. Lenge før varsellampene lyste rødt for de fleste av oss, skriver Skjærstad.

Powered by Labrador CMS