Tidligere politisk rådgiver til Sylvi Listhaug (Frp), Espen Teigen, er tiltalt for grovt bedrageri. Her fra en annen setting.

Espen Teigen får frilans-avtale utsatt etter tiltale: – Jeg har ikke annet valg enn å finne meg noe annet å drive med

Nidaros bekrefter at de utsetter samarbeid med Espen Teigen etter at tiltalen mot han ble kjent. Teigen forteller til Medier24 at han opplever at han tvinges til å sette livet på vent.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke ble det kjent at tidligere journalist i Nettavisen og tidligere politisk rådgiver til Sylvi Listhaug (Frp), Espen Teigen, er tiltalt for grovt bedrageri.

Ifølge tiltalen skal Espen Teigen ha forledet ansatte ved Statsministerens kontor til å tildele ham en gratis pendlerbolig fra 1. mars 2016 til 18. april 2018.

Ifølge hans forsvarer Øystein Storrvik nekter Teigen enhver straffskyld.

– Står nå helt uten inntekt og jobb

Lørdag skrev Nettavisen at Teigen er kommet til muntlig enighet med lokalavisen Nidaros i Trondheim om en frilansavtale.

Ansvarlig redaktør i Nidaros Lorns Bjerkan bekrefter overfor Medier24 at det har vært diskusjoner med Teigen hvor de kunne kjøpe enkeltsaker.

Men de har ikke inngått noen avtale.

– Når denne alvorlige tiltalen nå kom har vi besluttet å utsette et slikt samarbeid, skriver Bjerkan til Medier24.

Medier24 har vært i kontakt med Espen Teigen. Han hevder han ikke har gjort noe galt, og viser til at han ikke er dømt for noe som helst.

– Likevel står jeg nå helt uten inntekt og jobb på grunn av en sak fra åtte år tilbake i tid, skriver Teigen til Medier24.

Overfor Trønder-Avisa, hvor Teigen er ansatt som journalistvikar, uttalte han at han har betalt over 300.000 kroner i restskatt for å gjøre opp for seg.

Dette forteller han også til Medier24.

– Da Skatteetaten gikk inn for å ta meg, var jeg sjanseløs og hadde ikke hundretusener til å kjempe saken med advokat. Dermed ble jeg enig om å betale. Jeg har betalt over 300.000 kroner over et år, utelukkende for å gjøre opp for meg og bli ferdig med saken. Det har skapt enormt stress for min familie og meg.

– Lyn fra klar himmel

Teigen flyttet i fjor sommer til Trøndelag.

Han forteller at han har trivdes fryktelig godt der oppe, og fått mange gode venner. 

– Nå kommer dette som lyn fra klar himmel, hvor jeg fikk beskjed om at jeg var tiltalt noen minutter før trynet mitt står i VG. Jeg har ikke annet valg enn å finne meg noe annet å drive med, og sette livet på vent til saken min endelig blir behandlet ved årsskiftet. Vi er i juni.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS