BBC World Service får milliardøkning fra regjeringen, for å «fremme britiske verdier og interesser»

Finansierer satsing i afrikanske land, på russisk, arabisk - og radio for Nord-Korea.

Publisert Sist oppdatert

London (NTB-AFP): BBC World Service, som sender på 29 språk og har over 300 millioner lyttere verden over, får en kraftig budsjettøkning de kommende årene.

Britiske myndigheter har besluttet å øke BBC World Services budsjett med hele 3,8 milliarder kroner den kommende femårsperioden, noe som blant annet skal gå til økt satsing i Russland, Nord-Korea og Afrika.

Ifølge The Strategic Defence and Security Review, som gir råd til den britiske regjeringen, er BBC World Service en institusjon som bidrar til å fremme Storbritannias verdier og interesser i verden.

Det britiske kringkastingsselskapet, som samtidig forbereder milliardkutt i sin hjemlige virksomhet, jubler over pengegaven fra regjeringen.

– Dette er fantastiske nyheter. Dette er den største økningen av World Service-budsjettet vi noensinne har fått fra noen regjering, sier BBC-sjef Tony Hall.

– BBC World Service er blant Storbritannias viktigste kultureksportartikler og en av våre beske kilder til global innflytelse, mener Hall.

Budsjettøkningen skal blant annet finansiere ny satsing i afrikanske land som Etiopia, Eritrea og Somalia, TV-satsing på russisk og en ny radiotjeneste for nordkoreanske lyttere.

Det skal også sendes på flere språk i India og Nigeria, samt lages mer regionalt innhold på arabisk.

Målet er øke antallet lyttere og seere fra dagens 308 millioner til 500 millioner innen 2022. 

Powered by Labrador CMS