På bildet er BBC-journalist Nawal Al-Maghafi, i samtale med Martines far, Odd-Petter Magnussen.
BBC-journalist Nawal Al-Maghafi i samtale med Martines far, Odd-Petter Magnussen.

TV 2 samarbeider med BBC for dokumentar­serie om Martine-saken

True crime-serien «Martine – siste kapittel» på TV 2, er en samproduksjon mellom TV 2 og BBC om drapet på Martine Vik Magnussen.

Publisert Sist oppdatert

I serien følger vi den undersøkende BBC Arabic-journalisten og Emmy-vinneren, Nawal Al-Maghafi, i jakten på svar i den uløste saken. Al-Maghafi er selv jemenitt, og fra samme omgangskrets som Farouk Abdulhak, skriver TV 2 i en pressemelding.

– Målet var å komme i kontakt med Farouk, for å konfrontere ham med hva som skjedde den kvelden og hvorfor han aldri har meldt seg. Å få ham til å svare på spørsmålene alle ønsker svar på, sier Al-Maghafi.

Det nærmer seg 15 år siden drapet på den norske studenten Martine Vik Magnussen i London. 23-åringen ble observert for siste gang natt til 14. mars 2008, da hun forlot et utestedet sammen med studiekameraten Farouk Abdulhak.

Tre dager senere ble hun funnet voldtatt og drept i kjelleren i leilighetskomplekset hvor Farouk bodde. Da hadde Farouk allerede forlatt landet og reist til hjemlandet Jemen.

«Martine - siste kapittel» produseres av BBC Studio i samarbeid med de norske produksjonsselskapene NeedToKnow og Underdog for TV 2. Norske produsenter er Styrk Jansen og Ann Christin Siljan.

– I arbeidet med denne serien har alle de involverte, og da særlig den drivende dyktige BBC-journalisten Nawal Al-Maghafi med sine kontakter i Jemen, lagt ned et omfattende og samvittighetsfullt arbeid, sier Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen i meldingen.

Serien har fire episoder, og har premiere 28. mars.

Powered by Labrador CMS