Graham Norton Show er blant programmene som gir vekst for BBC Brit.
Graham Norton Show er blant programmene som gir vekst for BBC Brit.

Etter tre år med BBC Brit kaprer britene stadig nye markedsandeler: 63 prosent vekst på ett år

Rundet 1 prosent markedsandel blant kjernemålgruppen i mai måned, takket være blant annet «The Graham Norton Show».

Publisert

Tre år etter at BBC Studios lanserte kanalen BBC BRIT i Norge, opplever kanalen sin største opptur så langt, heter det i en melding onsdag: I april steg kanalens markedsandel med 63 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor. 

Dermed opplever BBC Brit det samme som andre småkanaler opplever - det er rom for å øke markedsandelen når de store taper oppslutning. Noe blant annet norske Matkanalen har vist. For ikke å snakke om TV 2 Nyhetskanalen, som knapt kan kalles en liten kanal lenger. 

Og selv om underholdningskanalen BBC BRIT fortsatt er relativt fersk i Norge, så endte kanalen på 1,22 prosent markedsandel blant kjernemålgruppen (21-50) i april, hvilket er kanalens beste resultat siden oppstarten i 2015.

- Dette er hovedsakelig takket være populære underholdningsprogrammer som The Graham Norton Show, QI, Pointless og 8 Out of 10 Cats, som har blitt spesielt godt mottatt blant det norske publikum, opplyser kanalen. 

BBC-kanalen har de seneste åra bevisst valgt å vise egne programmer på sin egen kanal - og så raskt som mulig internasjonalt etter premieren hjemme i England. The Graham Norton Show vises for eksempel i Norge innen en uke etter at det har blitt vist på engelske skjermer.

Nick Percy, EVP for Vest-Europa i BBC Studios, kommenterer veksten slik: 

- Norge har vært et nøkkelmarked for våre kanalers virksomhet i mange år, så i 2015 var det en enkel beslutning for oss å lansere våre nye merkevarer, BBC BRIT og BBC EARTH, i denne regionen.

- Nordmenn og briter har en tilhørighet i det at vi deler samme humor og kulturelle referanser, og det er en medvirkende faktor til at kanalen vokser. Vi gleder oss over at våre britiske programmer slår an hos det norske publikummet, og ser frem til å by på flere premierer og mer god underholdning framover, sier Percy.  

BBC BRIT varsler også flere premierer, underholdning og dokumentarer framover - blant disse mer fra Louis Theroux, en dokumentar om Harvey Weinstein og sesong 2 av serien Amazing Hotels. 

 

Powered by Labrador CMS