Finn Bjelke får sin egen radiokanal.
Finn Bjelke får sin egen radiokanal.

Bauer Media truet med å legge ned i Norge. Nå gjør de hel­omvending og lanserer 15 (!) nye radio­kanaler

De nye radiokanalene skal derimot ikke på DAB.

Publisert

I slutten av juni kunne Medier24 melde at Bauer Media truet med å trekke seg ut av Norge med sine radiokanaler.

Årsaken var at de lå an til å ikke få koronastøtte. Nå gjør selskapet noe veldig annet: De lanserer 15 nye radiokanaler.

Kanalene inneholder musikk som spenner fra rock, hits, jazz til til rene artistkanaler og klassisk musikk.

Kristoffer Vangen, program- og merkevaredirektør i Bauer Media.
Kristoffer Vangen, program- og merkevaredirektør i Bauer Media.

– Dette er 100 prosent digitalt innhold. Konsumet av lyd har vært økende i en lengre periode, og det er vesentlig for oss å kunne tilby etterspurt lydinnhold on-demand der lytteren er, sier programdirektør i Bauer Media, Kristoffer Vangen.

I den nye kanalpakken er det én egen kanal som bare spiller Elvis Presley, én med bare nittitallsrock og en annen med bare treningsmusikk, Kanalene er ikke på DAB-nettet, men kan lyttes til på nett og mobil, opplyser Bauer.

Noen av de nye kanalene er spesialtilpassede tilbud som supplement til de etablerte radiokanalene, som Radio Norge 80’s, Radio Norge 90’s og Radio Norge Top 1000. Radio Rock 90’s, Radio Rock Legends og Radio Rock Top 666 spiller artister i rock- og metal-sjangeren.

I tillegg til Elvis har også Beatles fått en egen kanal samtllige av Beatles innspillinger blir å høre.

Programleder Finn Bjelke får også en helt egen kanal «Jukebox» - i tillegg til at han skal fortsette med sitt program på Radio Vinyl.

Andre kanaler som blir å finne i det nye radiouniverset er  Klassiske Perler, Jazzradioen, Power Ballads, Kisstory, Hot Country, Country Love og 128bpm Workout.

Administerende direktør Jim Receveur i Bauer Media Norge og Danmark.
Administerende direktør Jim Receveur i Bauer Media Norge og Danmark.

Bauer Media er Europas største kommersielle radioselskap, og de nye kanalene er en del av den store satsingen i det norske radiomarkedet, opplyser de.

– Fra å være et tradisjonelt radioselskap er Bauer Media nå først og fremst et audioselskap med kringkastet radio, en stadig økende portefølje av ettertraktede podkaster, og et sterkt fokus på digital lyd, sier administrerende direktør Jim Receveur i en melding.

De nye radiokanalene er tilgjengelige på radioplay.no og i appene til de etablerte Bauer-kanalene som Radio Norge, Radio Rock og Radio Vinyl.

Powered by Labrador CMS