Radio Vinyl ble kåret til årets radiokanal under Prix Radio 2019.

Radio Vinyl gjør flere endringer 

Skal bruke sommeren til å tenke nytt for kanalen. Blant annet fem frilansere blir påvirket, når kanalen skal slutte med programledere på dagtid.

Publisert Sist oppdatert

Radio Vinyl er en del av Bauer Media.

– Nå legges profilen om, og tilbudet vil inneholde mer musikk på dagtid, samt hyppigere spesial- og fordypningsprogrammer på kveldstid, skriver ansvarlig redaktør i Bauer Media, Kristoffer Vangen.

Det sier han i en pressemelding Medier24 har fått tilsendt. Medier24 har stilt spørsmål rundt hva som skjer med kanalen, siden to av programlederne varsler på sosiale medier at de slutter. 

Lise Katrine Askvik og Rune Dahl Franck melder på Facebook at de i disse dager har sine siste sendinger på kanalen. Det skriver de begge på Facebook. 

– Dessverre skal Bauer Media ikke lengre ha programledere på lufta i vår kanal fra høsten av, så nå begynner min sommerferie -og siste sending går på lufta nå, skriver programleder Askvik på Facebook.

Hun skriver at hun synes det er trist, men føler seg takknemlig for tiden hun har jobbet der.

Mer spesialprogrammer

Vangen bekrefter i pressemeldingen at det ikke vil være programledere på dagtid i løpet av sommeren. Nyheter hver time, trafikk- og værmeldingstjenesten skal fortsette som før, og han skriver at spesialprogrammer får økt plass på kanalen.

– Vinyl har en rikholdig produksjon av kvalitetsprogrammer laget av Yan Friis & Lars Eikanger, Finn Bjelke, Vidar Lønn-Arnesen, Tor Andersen, Leif-Erik Forberg m.fl. Dette er programmer som etter hvert vil få faste plasser i sendeskjemaet.

Bauer Media sier omleggingen de gjør i sommer skal fortsette utover høsten.

I pressemeldingen skriver de at de bruker sommeren for å tenke nytt.

Ansvarlig redaktør i Bauer Media Norge, Kristoffer Vagen, sier det ligger mye symbolikk i den nye logoen.
Ansvarlig redaktør i Bauer Media Norge, Kristoffer Vangen.

Han skriver at det har vært krevende å tjene penger på lyttergruppen til radiokanalen. Målgruppa har vært 45 år og oppover.

– For Bauer Media, som skal være Norges ledende medieselskap på lyd, er det viktig å bruke ressursene riktig. Vi fokuserer sterkt på lydprodukter og målgrupper som er viktige for våre annonsører.

– Toppet seg i 2019

– Det er klart det er vemodig, men sånn er det. Kanalen består, men den blir en ren jukeboks, uten programledere, skriver Franck i en post på sin profil.

Han kaller det en reise, og skriver at akkurat nå er Radio Vinyl Norges femte største kommersielle radiokanal.

– Det toppet seg i 2019 da vi ble kåret til Årets Radiokanal under Prix Radio. Det var gøy.

Bauer Media har 10 lineære radiokanaler, 34 digitale radiokanaler og over 30 aktive podkaster. De driver blant annet Radio Norge, Radio Rock og Radio Vinyl. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS