Tidligere MTV-profil Johanna Grønneberg skal presentere den nye Topp40-lista.
Tidligere MTV-profil Johanna Grønneberg skal presentere den nye Topp40-lista.

Lanserer ny hitliste: Med Johanna Grønneberg på laget skal Bauer Media og Topp40 ta opp kampen med VG-lista

- Vi skal måle det folk faktisk liker, sier den tidligere MTV-profilen.

Publisert

I dag onsdag 21. juni fortsetter digitaliseringen av radionettet - når FM-signalene slukkes i Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane og Agder. 

Radiohusene har hatt for vane å lansere nye kanaler og tjenester på slukkedagene - så også denne gang: 

Tidligere i år lanserte Bauer Media / Radio Norge den nye kanalen Topp40. Og i dag melder radiogruppa at den skal bli noe mer enn bare et navn og en strøm av hitlåter: 

Bauer Media i Norge

Bauer Media AS driver radiokanalene Radio Norge, Radio Vinyl, Radio Rock, Norsk Pop, Topp40, Radio Soft og Kiss. Alle kanalene finnes nasjonalt på DAB og på nett.

Bauer Media Group er Europas største privateide medieselskap. Gruppen er verdensomspennende med over 300 magasiner i 15 land, samt online, TV og radiostasjoner. Hovedkontoret til Bauer Media Group er i London, England.

Topp40 blir nå en helt ny liste over de mest populære låtene til enhver tid. De skal rett og slett «ta opp kampen» med VG-lista om å være den ledende topplista for musikk i Norge, heter det i en melding fra Bauer Media. 

Dermed tar den kommersielle radiogruppa om kampen med en musikklista som fyller hele 60 år neste år; VG-lista ble etablert så tidlig som 1958. 

Med på laget er den tidligere MTV-profilen Johanna Grønneberg, som forteller hvorfor hun tror Topp40 skal klare å reflektere det folk liker best - og hvordan dette skal måles:

- Det er ambisiøst å utfordre VG-lista - men så kommer den nye Topp40-lista til å reflektere det folk faktisk liker, ikke bare det de streamer og kjøper. Vi vet jo at salgstall ikke alltid gjenspeiler hva folk faktisk liker.

- Derfor har vi koblet inn Norstat til å gjøre den krevende jobben det er å samle inn riktig informasjon om hvilke sanger vi egentlig liker. Jeg tror vi kan si at vi for første gang vil få en liste som er helt i tråd med nettopp det. Vi har lagt mye arbeid ned i at dette skal bli bra, sier Grønneberg i meldingen. Hun kan love at lytterne også får møte flere av de største artistene i sendingene.

Foruten erfaring fra MTV, har Grønneberg vært på skjermen både på TVNorge, TV3 og TLC. Til daglig bor hun i Hollywood, og skal pendle til Oslo for å lage showet. 

- Men vi har et opplegg for at noen av sendingene skal gå fra Hollywood, når gjestene er helt spesielle!

Den nye Topp40-lista får premiere første uka i september, melder Bauer Media. 

 

Powered by Labrador CMS