Espen Thoresen får nytt musikk-program på Radio Vinyl

Espen Thoresen likte platesamlingene til Geir Schau og Unni Askeland best, medgir han før torsdagens premiere på sin nye radioserie «Vis meg din platesamling».

Publisert

Serien blir å høre på DAB-kanalen Radio Vinyl i til sammen ti episoder, der Thoresen har avlagt kjente, norske personer et besøk for å se hva slags musikk de har i samlingene sine.

Først ut blir en slags dobbeltdate for to tidligere NRK-veteraner som har funnet nye kanaler – bokstavelig talt: Da besøker Espen Thoresen tidligere nyhetsanker Christian Borch.

– Hvilken skive minner Christian Borch om kjærlighetsbrevene han fikk når han bodde på sjøen? Hva slags låt har performanceartist Unni Askeland fått sitt hjerte knust til? Hvorfor var Anita Skorgan redd for å bli Beatlesfan, som barn? Og hva er det mest rørende opplevelsen Steinar Albrigtsen har hatt? Det er jo bare noe av det som avdekkes i løpet av de kommende ni episodene, forteller Thoresen – uten å røpe albumtitler eller låter.

Men at det blir mye musikk fra 50-, 60, og 70-tallet, er allerede klart. Andre gjester er Jørn Hoel, Kristopher Schau, Odd-Magnus Williamson og Per Heimly, ifølge pressemeldingen fra Bauer Media.

Thoresen hevder at en platesamling forteller mye om innehaveren. Som eksempel bruker han en venninne som datet en fyr gjennom Tinder.

– Daten var bra og de pratet godt. Når de kom inn på musikk de likte, snudde interessen. Fyren hun datet fortalte at han kun spilte danseorkester. Hun forsto fort at det ikke kom til å bli en langvarig greie. Den historien kjente jeg meg godt igjen i. Og derfor tror jeg folk kommer til å bli kjent med personene jeg besøker på en litt annen måte.

Powered by Labrador CMS