Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland i Stortingets muntlige spørretime. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland i Stortingets muntlige spørretime. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Lørdag viste BBC dokumentaren «Norway's Silent Scandal» om det norske barnevernet

Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland hadde ikke anledning til å gi BBC intervju «i denne omgang», skriver departementets kommunikasjonsavdeling i en epost til Dagbladet. 

Publisert

Lørdag viste BBC en dokumentar om norsk barnevern. Her tar den britiske allmennkringkasteren opp det de mener er problemer med barnevernet her til lands.

– Det startet med nysgjerrighet om hvorfor det er mer internasjonal oppmerksomhet om norske barnevernssaker enn tilsvarende i andre land. Svaret virker å være at interessegrupper rundt saker i Norge gjør mer ut av seg. Det ser ikke ut til å være så store forskjeller på barnevernet i Norge og andre land, sier BBC-reporter Tim Whewell til Dagbladet.

Reporteren står bak en ny dokumentar som ble vist på BBC lørdag kveld. Det er også laget både en skriftlig versjon og en radioversjon av dokumentaren.

Her tar Whewell blant annet opp saken hvor en norsk psykiater med barnevernssaker som spesialitet i april i år ble dømt til 22 måneders fengsel i tingretten for nedlasting og deling av overgrepsbilder og barneporno.

Psykiateren har anket dommen, og den er derfor ikke rettskraftig per i dag, ifølge Dagbladet. 

Journalisten har også intervjuet flere navngitte foreldre, som hevder de har blitt utsatt for urimelige og ødeleggende vurderinger av denne psykiateren spesielt og barnevernet generelt.

Dokumentaren har fått navnet «Norway's Silent Scandal». Ifølge Dagbladet er tittelen utledet av at Barne- og likestillingsdepartementet ikke vil kommentere saken overfor BBC.

Departementet skriver til Dagbladet at reporteren blant annet ønsket å intervjue statsråd Linda Hofstad Helleland (H) om saken som omhandler psykiateren.

«Siden journalisten framhevet at han hadde detaljerte spørsmål om dommen mot psykiateren og han også nevnte asylsak i Polen, svarte vi at vi ikke kan kommentere enkeltsaker. Gitt at han ønsket intervju om rapporten fra Helsetilsynet som ikke er overlevert oss ennå, så ville derfor ikke politisk ledelse ha grunnlag for å gi et intervju gitt sakene han spurte om intervju om. Vi ba ham komme tilbake til oss når det gjaldt gjennomgangen Helsetilsynet gjør, og at vi derfor ikke hadde mulighet til å gi intervju denne gangen», skrev kommunikasjonsavdelingen i departementet i en epost til Dagbladet. 

Powered by Labrador CMS