Barents-redaktør ble «grillet», men får beholde jobben. Nå vurderer de å bryte ut for å videreføre nettavisen

Eierne fastholder vedtak om «informasjonsnettsted».

Publisert Sist oppdatert

Redaktør Thomas Nilsen i BarentsObserver mister ikke jobben etter flere krisemøter i Barentssekretariatet fredag.

Det melder NRK Finnmark fredag ettermiddag.

Det har både vært møter mellom Nilsen og styreleder Stig Olsen. Det har også vært allmøte med styreleder, daglig leder Pia Svensgaard og alle ansatte i Barentssekretariatet - som BarentsObserver er en del av.

Samtidig som det er konflikt rundt formen på nettstedet, er det også en opprivende konflikt i hele organisasjonen - der de ansatte har erklært mistillit til daglig leder Svensgaard.

Til NRK beskriver redaktør Nilsen at han ble «grillet» på sin oppførsel etter at styret og eiere avslo å la BarentsObserver skrive under på Redaktørplakaten.

Etter møtet er det klart at han likevel beholder jobben. Men alt tyder på at styret fastholder vedtaket om at BarentsObserver skal drives som et informasjonsnettsted. Og at Nilsen med de andre ansatte nå vurderer hvordan de forholder seg til dette vedtaket. En mulighet skal være å bryte ut av Barentssekretariatet for å etablere en stiftelse eller en egen organisasjon.

- Det eierne har gjort er at de har lagt ned produktet Barents Observer. Og vi har ikke lyst til å jobbe med informasjon. Vi mener verden trenger Barents Observer, sier Thomas Nilsen til Journalisten etter fredagens møter.

Powered by Labrador CMS