Bård Wormdal, journalist og forfatter.
Bård Wormdal, journalist og forfatter.

EOS-utvalget ber Forsvaret svare på om journalist Bård Wormdal er blitt utsatt for registrering eller overvåking

Forsvarets sikkerhetsavdeling skal ha lagret opplysninger om journalister. Nå blir FSA bedt om å opplyse eller avkrefte hvem disse er.

Publisert

I april ble det kjent at Forsvarets sikkerhetsavdeling skal ha lagret ulovlige opplysninger om journalister. Dette ble kjent gjennom kritikk mot Forsvaret i EOS-utvalgets årsrapport. Utvalget er et organ under Stortinget som kontrollerer de hemmelige tjenestene.

Allerede da ble det kjent at Kjetil Stormark og Bård Wormdal gjennom en klage ville begjære svar på om de er blant de registrerte journalistene, noe Aftenposten omtalte i april.

Nå skrider saken framover:

EOS-utvalget har sendt innsynsbegjæringen fra Bård Wormdal videre til Forsvarets sikkerhetsavdeling, med anmodning til FSA om å behandle den. Det meddeler Wormdal selv på sin Facebook-side.

Utvalget slår samtidig fast at de ikke har lov til å bekrefte eller avkrefte denne opplysningen, fordi det «anses som sikkerhetsgradert informasjon».

Wormdal jobber til daglig som journalist i NRK, og har dekket Forsvaret i Finnmark tett. Han har også skrevet flere bøker, blant annet om satelittsamarbeidet med USA.

 

Stortingets EOS-utvalg har begjært innsyn hos Forsvarets sikkerhetsavdeling om jeg som forfatter og journalist har vært gjenstand for ulovlig registrering eller utsatt for annen overvåking.

Posted by Bård Wormdal on 9. mai 2017

 

Powered by Labrador CMS