TV 2 mener NRK ikke bør få lov til å publisere på Facebook Instant Articles

- Helt uakseptabelt å gi Facebook statsfinansiert innhold, sier nettredaktør Bård Espen Hansen.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): TV 2 reagerer på at NRK vurderer et tettere samarbeid med Facebook og dermed få muligheten til å skaffe seg digitale annonsekroner, skriver Dagsavisen.

– Det vil være helt uakseptabelt at lisensfinansierte NRK forsyner seg av det tradisjonelle reklamemarkedet, for ikke å snakke om å gi Facebook statsfinansiert innhold Facebook kan selge på, sier Bård Espen Hansen, som er redaktør for tv2.no til avisen.

NRK, TV 2 og flere andre medier er denne uken invitert til et møte med Facebook i London for å diskutere muligheten for å koble seg på tjenesten Instant Articles.

NRK bekrefter at et nærmere samarbeid med Facebook er interessant.

– Vi er åpne for at et tettere samarbeid med Facebook kan bidra til at vi løser samfunnsoppdraget bedre overfor enkelte grupper som ikke NRK treffer så godt gjennom tradisjonell publisering på TV, radio og nett, sier NRKs nettsjef Frank Gander til Dagsavisen.

Instant Articles er en nyhetstjeneste som gjør det mulig for medier å publisere artikler direkte på Facebook. Facebook beholder da trafikken, men lar mediene beholde hele eller mesteparten av inntekten fra annonsene.

Powered by Labrador CMS