Christina Parker slutter som Rubicon-direktør.
Christina Parker slutter som Rubicon-direktør.

Christina Parker gir seg som Rubicon-direktør - selskapet skal kun satse på drama

Produksjonsselskapet rendyrker seg som dramaprodusent, og overgir øvrige produksjoner til Mastiff og Nordisk Film TV.

Publisert

Produksjonsselskapet Rubicon har bestemt seg for å rendyrke satsingen på drama, opplyser selskapet. 

Samtidig er det klart at administerende direktør Christina Parker takker for seg, vel ni måneder etter at hun tiltrådte i jobben.

– Det har vært en glede og en ære å få lov til å lede Rubicon gjennom dette året, med alle de utfordringene vi som selskap, bransje og verden har havnet i. Det har vært mange krevende stunder, men samholdet og kompetansen har vært enorm. Jeg har lært mye, og jeg har fått bidra mye på kort tid, sier Parker i en pressemelding.

Og legger til:

– Samtidig har min kompetanse hele veien ligget i underholdning- og faktaproduksjonene våre, med fantastiske formater som Ex on the Beach, MasterChef, Mesternes Mester og Luksusfellen. Jeg tok jobben med en beskjeden ambisjon om å rigge selskapet og underholdningsbransjen for øvrig til å bedre forstå mulighetene nye inntektsstrømmer gir, for å stå stødigere i det digitale skiftet, samtidig som vi forteller historier som engasjerer på tvers av alle plattformer.

– Den ambisjonen har jeg fortsatt, men Rubicon som en ren dramaprodusent trenger naturlig nok et annet fokus. Derfor gir jeg fra meg roret, sier Parker avslutningsvis.

Strategiendringen til Rubicon medfører at selskapets øvrige TV-produksjoner nå flyttes over til søsterselskapene Mastiff og Nordisk Film TV.

– Mastiff og Nordisk Film TV har bygget svært sterke kompetansemiljøer de siste årene. Nå styrker og tydeliggjør vi sjangerekspertisen som allerede finnes i disse selskapene, sier Karoline Spodsberg, Group COO i Banijay Nordic, som eier Rubicon.

– Vi mener dette er nødvendig for at våre selskaper skal stå enda sterkere rustet i møte med fremtiden. Vi mener også at de store kreavtive ambisjonene og Banijays investeringsvillighet i innhold vil få enda bedre vekstvilkår med denne endringen, sier hun.

Rubicon står blant annet bak TV-produksjonene Mesternes Mester, Ex on the Beach og Luksusfellen. Selskapet har også stått bak profilerte dramaproduksjoner som Beforeigners og Lilyhammer.

Powered by Labrador CMS